Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

0
anonim
Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Görüşler

0
sundance
Hakkında bu kadar az bilgim olup da bu kadar takdir ettiğim bir dağıtım daha yok sanırım :) Özellikle Freshmeat de efsanevi paket yönetim sistemi APT hakkındaki yazılardan ve birçok geliştiricinin gururla Debian Potato kullandıklarını belirtmelerinden ciddi bir merak uyandı ama Slack`dı, Vectordü FreeBSD`di derken koptum gittim.

Bir de şunu okuyun, edonkey Linux clientının guisinin sayfasından, Livin on the edge :) `Eger debian unstable kullanıyorsanız, cronjob ile sisteminiz gunde uc defa en son deneysel yamaları yükleyip update oluyorsa ve bu sırada bitirme tezinizin son bir kaç sayfasını yazıyor olmak sizi rahatsız etmiyorsa, bu sayfadakiler sizin için :)`
0
anonim
woody will probably not release with xfree86 4.2 or kde 3
0
m1a2
Yaw, Allah sizi inandırsın Woody`nin 1 Mayıs`ta çıkışını heyecanla bekliyor ve hatta bunu haber yaparak Debian hakkında fırsattan istifade bir iki yorum yaparak gündem oluşsun istiyordum. Hevesimiz kursağımızda kaldı :( Ama en azından şu gündem kendiliğinden çıktı ;)

1 Mayıs`ı beklememin en önemli sebebi hazır Woody ISO`suna ulaşmaktı. Gerçi adamlar `jigdo` diye bir sistem koymuşlar, her gün update edilen raw jigdo`larla kendi ISO`nuzu yansılardan tertip edebiliyorsunuz, fakat işyerinde bir türlü istediğim sonuçları alamadım ve sonunda pes ettim, 1 Mayıs`a erteledim...

Debian`ı daha önce hiç denemedim. Fakat kurmadığım halde sevmem için kendimce bir çok gerekçe gördüm. Bir kere özenle hazırlanmış, standartlara ve Opensource felsefesine uygun bir başka dağıtım bilmiyorum. Debian yansılarına gidin inceleyin. Son derece şık bir `debian policy`, `file hierarchy standarts (fhs)`, `debian maintainer guides` vb. bulacaksınız. Meselâ bir debian listesinde adamların uzun bir thread`de işte `backupları /var/backups`a mı, `/var/local/backups`mı yapalım?` diye tartıştıklarını gördüm. Sistemde herşeyin bir yeri var. Yani her şeyi kitabına uygun götürüyorlar. Sürüm mantığı da fevkâlade. `System Critical Bugs` diye bi şey var (grafik olarak da görebiliyorsunuz bunu). Bu tip buglara göre release kararı veriyorlar ve asla da -üzerlerinde ticarî bir baskı olmadığından- kullanıcıların `nerde kaldı yeni sürüm?` çığlıklarına aldırmıyorlar. Paket seçimleri de bu minval üzre. XF86 4.2`nin maintainer`ı `4.1i daha yeni adam ettim, boşuna çırpınmayın, Woody`de 4.2 olmayacak` diyor. KDE 3`te benzer şekilde. Başka bir çok sebepten sadece hemen aklıma gelenleri saydım. Kalanları siz eklersiniz...
0
m1a2
Slahdot`tan yaptığım şu alıntı durumu daha iyi anlatıyor galiba:

Currently there are 47 release-critical bugs;
woody will presumably released when these bugs
are closed... so help debuging !
0
anonim
basligi dun ben attim ve bu yuzden baska yorumlar gelmeden hemen kendi yorumumu koymam aptalca olur diyip ciktim, sabreden dervis misali hedefi bu kadar iyi vuramazdim

ilk once sunu soyleyeyim - koyun ideolojisi gutmek istemiyorum ama - dedikleriniz aynen katiliyorum
bende bir slackware kullanicisiyim ama 1 kez (basarisizlik kokan bir) debian kurulumunun ardindan tekrar slack'a dondum. cunku paket secim sistemi bana cok ama cok karisik gelmisti

aman burada yanlis anlasilma olmasin apt demiyorum dpackage mi dinstall mi ney iste kurulum esnasindaki paket secimi

gerci yabanci kaynaklar bunun icin cozum uretiyorlarmis ama tahminimce debian asla kullanmaz stabilitesine inanmadan

bir de debian 2.2.r4 kurdugumda rahatsiz oldugum noktalardan birisi ise cok ama cok eski stable surumleri kullanmalari
tamam haklilar guvenlik aciksiz cok kararli bir isletim sistemi ama sanki biraz isi abartmislar
gnome 1.0
gimp 1.0 (bundan pek emin degilim ama bayagi eskiydi)
kisacasi kendimi linux'un dogusundaki yillarda hissettim

neyse su 3.0 ile adam akilli bir seyler gelir umarim (laf aramizda aslinda mozilla 1.0 'ida icine alip ciksa hic fena olmaz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...