Xfce 4.4.1

0
ErenTurkay
Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.
1- ffcalendar (orage)
2- xfce4-session

Bana yardımcı olan arkadaşım daha kolay çevirilebilmesi için konan "Button Label" satırını da kazara çevirmiş ve yönetim panelinde "Tuş Etiketi|Açılış Ekranı" şeklinde kötü bir görüntü yer alıyor. Xfce 4.4 dalında [1] sorun düzeltildi. İsterseniz aşağıdaki yamaları uygularak yeniden derleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz:

rage xfce4-session

xfdesktop'da küçük bir düzeltme

Bunların haricinde çevirilerin sağlıklı olması için gördüğünüz hataları eren.turkay@gmail.com adresine bildirirseniz sevinirim.

[1] http://svn.xfce.org/svn/xfce/

Görüşler

0
ErenTurkay
Mail adresi düzeltilmesi yanlış yapılmış,

erenturkay@xfce.org olması gerekiyordu :)
0
ess
bence haber böyle yazılmaz.
önce Xfce nedir, ne değildir, yenir mi, içilir mi diye bir bilgi verseniz daha iyi olur...
0
vedat
Hazır başlamışken Linux nedir? vs. anlatsın arkadaş :)

Daha öncekileri boşverelim, sadece bundan önceki 2 haberden pay çıkartarak diyebilirmiyiz ki Google SoC ve Ubuntu nedir? Neden ilk önce ne olduklarından bahsetmeden konuya girmişler.

Arkadaş hayatın sırrını açıklamıyor, sadece Xfce hakkında bir duyuru yapmış.
0
ess
bak kardeşim bir kere dalga geçer gibi mesaj yazma.

EVET başlamışken Xfce diye kısa bir bilgi vermesini isterdim.
Belki herkes seninki kadar ULU(!) bilgi birikimine sahip değildir...
0
masterfake
Arkadaslar bu tarz bir tartismanin sizce yerimi burasi ? Bence cok merak eden acsin baksin
xfce
linux
0
Titus
ben de bu konuda size katılıyorum. Hani ülkemize yeni giren bir kavram olsa Linux ve Xfce , belki açıklama gerek derdim ama hangi devirde yaşıyoruz. Herşey Google ile ayağımıza kadar geliyor artık. Hazırcılık yerine araştırmacı olsak da baksak ne neymiş diye.
0
Titus
Şimdi yeni sürüm notlarına baktım da hala Thunar için ağ eklentisi yok, Samba'daki makinalara erişmek için demekki hala uçbirim ve smbtree komutunu kullanacağım. Ya da internette anlatıldığı gibi smbfs ile binbir taklalar attıracağım Thunar'a. Bu yüzden zaman zaman Xffm'yi aramıyorum değil hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.6.10 çıktı

mos

Son "release candidate" sürümü 2.6.10-rc3 'ten pek farklı yanı yokmuş, ama yine de Linux kernelimizin son kararlı sürümü artık 2.6.10

Bu sürüme verilen ad da "woozy numbat" mış.
Zonked Quokka dan iyidir ;-)

Redhat 9.0 Geldi

GaripFakir

Redhat 9.0 hakkında detayli bir inceleme: http://www.gurulabs.com/RedHatLinux9-review.html

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite