UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

0
anonim
Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Görüşler

0
ZZombie
Güzel bir çalışmaya benziyor.
Elimdeki işleri bitirir bitirmez indirip deneme yapmam gerek.

Açıkçası düşük donanımlı sistemlerde çalışacak bir Linux arayışım hiç bitmedi. Bu konuda Damn Small Linux'u taktir ediyorum. Ama son kullanicinin karsisina cikarmak icin biraz arayuz iylestirmesi gerek.

Amacim isi sadece internet olan, ya da bir iki pasit program kullanacak, veya uzak masa üstü bağlantısı kullanacak kişiler için alternatifler sunmak.

Normal Linux dağıtımları ile bunu sorunsuz yapabilmemize rağmen, eldeki atıkl teknolojiyi kullanabimek çok daha olumlu sonuçlar veriyor.

Şu Linux programlama konusunda ihtisas yaparsam Pardus için bile birşeyler hazırlanabilir :)
0
erika
Benin anlamadığım ASUS EEEPC benzeri makinaları neden bizim yerel PC üreticileri üretmiyorlar ki? Un var, Şeker var. Helva yapalımda şu dandik pencerenin tekelini kıralım. Hemde insanlarımız ucuza kaliteli bir bilgisayar tecrübesi yaşasınlar.
0
anonim
Cevabın sorunun içinde gizli.

"Ucuza kaliteli bilgisayar" :)

Şu anki hali ile güzel paralar kazanırken neden buna gerek duysunlar?

NOT : lafim toplama sistem hazirlayanlara degil. Parca parca alip sistem olusturmanin nekadar dusuk karli oldugunu bilirim.

Ama marka olmus firmalarin yaptiklari yuksek adetli alimlar ile daha dusuk fiyatlara alip, daha da yüksek fiyatlara sattıkları bir gerçek.
0
koraypeksayar
Cevap: Sonsuz kar amacı... Mezarda bile !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Arch Linux Eğitselleri (Tutorial) Geldi Hanıııım!

sami

Arch Linux kullanan veya geçiş yapaya çalışıp da başarılı olamayanlardan biriyseniz bu site tam size göre. Site acemilerden ileri düzey kullanıcalara kadar pek çok kişiye hitap ediyor. İngilizcesi pek çok insanın anlayabileceği kadar sade. Eğitseller içerisinde pacman ile paket kurulumunu, config dosyalarının düzenlenmesini ve komut satırına girilecek komutları gösteren satırlar güzel bir şekilde belirtilmiş.