Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

0
sundance
İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.
Açıkcası (bunu söylemekten utanmıyorum, Qmail camiası utansın) şimdiye kadar 8 net işgünüm Qmail ve Vpop kurmaya gitti. Dört ayrı guide üzerinden RedHat ve Solaris 7 makinalara (başta sevgi ile, sonra inatla) kurmaya çalıştım ama nanay.

En son geçenlerde bir arkadaşım (Passenger 9`a selamlar) `Abi neden Postfix kullanmıyorsun ?` dediğinde diyemedim tabi `Harun`a madara olmak var işin ucunda` diye.

Sonunda bugün Qmail`dan bıkmış halde vurdum kendimi Internet`e ve bir şekilde PostFix karşıma çıktı. Baktım ki Security Portal`dan bir amca da `Nedir bu Qmail`dan çektiğimiz ?` tadında bir makale döşemiş. Tamam dedim, doğru yol PostFix.

Hemen gittim www.postfix.org'a indirdim 800k`lık source dosyasını. Konfigüre edip çalıştırmak on dakika kadar aldı. `Şimdi buna bir de pop server bulmak lazım` diye düşünürken bir baktım ki zaten o da kendi içinde.

Üstüne üstlük, Webmin vasıtasıyla da takır takır konfigüre edilebiliyor.

Kısacası işlem tamam. Bundan sonra default e-posta sunucumuz Postfix. Cümle alem duysun :)

İlgili Yazılar

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin