Clipboard 1

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

5
parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster tasarlanan üzerinden devam edin, ister hayal gücünüzü kullanın.

Cem Yılmaz'ın mukavvası ve maket yapmanın dışında uzun zaman sonra Google Cardboard ile hayatımıza tekrardan giriş yapan meşhur mukavva sanırım bu sefer de Labo ile gönlümüzü fethedecek.

Görüşler

1
butch

Tereddüt yaşıyordum. Şimdi almaya karar verdim.

2
ycanyilmaz

Almayi dusunenler icin 2nd edition'u bekleyin diyorlar. Ben de o tattaki yazilari okuyunca almaktan son anda vazgectim.

(US'de 299 dolarken, TR'de 2499 TL'lere varan fiyatlarda.)

1
auselen

Eylulden beri var bizde bir switch. Ondan önce WiiU da, hala var.

Switch oldukca neseli bir alet, biz ofiste 5 kisi Mario Kart oynuyoruz. Aletten en cok alinabilecek zevk bu benim icin. (Bes kisinin ayri switch'i var, network olayi kusursuz denilebilecek seviye de kolay)

Gameboy vs'niz olduysa, o kusaktan bireysel anlamda size alan saglayarak oyun oynayabileceginiz cok guzel bir cihaz. Evde kosenize cekilip rahatla takilabilirsiniz.

Misafir ortamlarinda cocuklarin onune koymakta cok kolay oluyor. Biraz kablo (dock) tasimasi felan var ama, yan sanayi kablolarla daha da kolay olur.

Simdi asil konuya bu karton dalgasina gelirsek: Bu Nintendon'un maker ortamlarina cevabi. Ya da egitim kurumlarindan nasil para sogusleriz olaylari. Eger acik bir ortam sunsaydilar cok super olurdu. Ama bildigimiz Nintendo bunu yapmaz. Cinden o kartonlari alip uc bes oynariz ama, ondan baska birsey degil. Kendileri bu kartonlari $70 a satmayi planliyor.

1
fkoksal

Normal karton değil mi bunlar? Yani, yan sanayisi çıkar herhalde kısa sürede?

1
auselen

App'i satar. Kartonun yanında. İki paket, premium education felan.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.

Programlanabilir 3D strateji oyunu!

larweda

Geçen gün redogre`yle Starcraft oynarken bi fantazi kurmuştuk, adamlarımızı programlayabilsek de öyle avel avel ortalıkta dolaşmasalar keşke diye. Bir real time strateji oyununda, (bu Dune II`den beri böyle devam ediyor) genelde siz bi dolu adam üretirsiniz, ama adamlar oyunun yapay zeka derecesine göre genelde abuk sabuk hareketler yaparak olayın bütün zevkini bozar, buna alternatifler ise yavaş yava gelicek gibi görünüyor. Colobot http://www.colobot.com/ adlı bir oyun, size adamlarınızı C tarzı bir programlama dili ile programlama şansı veriyor.

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.