C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

0
sundance
Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Görüşler

0
bio
Gercekten de orijinallere sadik kalmis, cok basarili.

Bazi introlara sasirmamak da elde degil. Mesela, su intro C64'te de bu kadar iyi miydi sahiden? Hemen orijinalini bulup CCS64'te denemek lazim :)

http://www.docsnyderspage.de/page/files/flash/gp_main.htm
0
darkhunter
Hey gidi günler hey... O zaman yapılan demo'lara ve artwork'lere hala gıpta ile bakıyorum. Farklı bir yanları var, sanki kayıp bir bilgisayar çağıymış gibi...

Yanlız bu flash animasyonların sesleri çok mu bozuk, yoksa benim flash seslerini oss'den alsa'ya mı vermem gerekiyor :p
0
ttk
Merhaba

Çok istemiştim ama bir türlü almak nasip olmamıştı bir C64.
O zamanki programcılardaki gayret ve özellikle de kısıtlı kaynağı değerlendirme kabiliyeti şimdikilerde var mıdır bilmiyorum.
0
bio
Muzikler tekrar yapilmamis, C64'teki orijinallerinden dusuk kalite (mp3?) olarak kaydedilmis. SID formatinda orijinallerini dinlerseniz cok daha farkli gelecektir.
0
sivri
Merhaba,
Demolar çok güzel olmuş, üşenmeden tekrar yapmışlar, gönül işi tabi.
Bu arada c64/amstrad vb sistemlerde kullanılan z80 cpu ile ilgilenenler için bir adres de ben vereyim.
http://www.z80.info/

Bi ara 64k intro/demo yarışmaları vardı, hala varmış, googleda aradım da. ilgilenenler ve boş zamanı olanlar için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

Crimson Land (a.k.a psikopatın oyunu)

redogre

10 Tons Entertainment adında ki şirketin sahibi abiler Crimson Land adında bir oyun yapmışlar... Sundance te bu oyunu bulup Redogre ye göndermiş, Redogre de 4 gündür aralıksız oynamış...

Uzun lafın kısası çok basit bir Shoot`em all nasıl bağımlılık yaratan bir oyuna dönüşür? İşte böyle.

Oyunun müziksiz versiyonu 2.5 Mb, müzik isterseniz 9 Mb. Aman dikkat çok işiniz varsa hiç indirip oynamaya başlamayın, benden söylemesi...

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Sony Ericsson PlayStation Phone yakında

spiderman

Sony Ericsson başkanı Miles Flint Financial Times’la yaptığı söyleşide PlayStation ve Bravia ürünleri için geliştirilen yeni bir Sony Ericsson telefonunun yolda olduğunu açıkladı.

Miles "Gelecekteki önemli projelerimizden birisi de bu. Ancak öncelikle bunun güvenli çalışacağından ve görevini tam olarak yapacağından emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

En iyi online ASP oyun! Bedava!!

Evil_Empire

Planetarion diye bi olay var, binlerce kişinin üye olduğu ASP ile yazılmış, text based bir strateji oyunu. Oyunu 2-3 aydir falan oynuyorum, ilk başlarda sıkılmıştım ama şimdi oldukca iyi...

Oyun birkaç ayda bir yeniden başlıyor. Herhangi bir işlem (bina, gemi, ar-ge vb.) en az 4 saat sürüyor. Yapılmasi 72 saat süren işlemler de var.

Planetarion'da tek bir gezegen ile işe başlıyorsunuz, daha sonra astreoidleri ele geçiriyorsunuz vs... Strateji sevenlerin bir göz atmasını öneririm. www.planetarion.com