Playstation-X Japonya semalarında!

0
sundance
StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

İlgili Yazılar

96 Kbyte'lık tam sürüm FPS! (kodlama mucizesi)

anonim

Almanya'da 6 kişi tarafından hobi amaçlı üretilen beta demo iki gündür meraklıları için indirilebiliyor. İki günde milyonlarca kez indirilen oyun yapılabileceklerin sınırı hakkında müthiş bir örnek. Fikrin asıl çıkış noktası tabii ki 64 kbyte demolar. Sonradan bu moda 32 kbyte oyunlara dönüşmüş ve şimde 96 kbyte'a kadar genişletilmiş.

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

c-jump : Programlamayı Öğreten Oyun

ebola

Özellikle çocuklara C, C++ ve Java temellerini öğretmeye yardımcı bir oyun olan c-jump hakkında detaylar burada.

Kabusta Kaybolmak Çıktı!

anonim

Türk yapımı bir korku/macera oyunu olan Kabusta Kaybolmak çıktı.

Ahmet "CoolBlue-Gord10" Keleş'in geliştirdiği oyunda Karabalta adındaki bir kasabanın ormanında kamp yaparken kaybolan 3 genci araştıran bir dedektifi canlandırıyoruz.

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...