İNETD Python ile Programlama Semineri

0
adervis
Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de "Python ile Programlama" seminerini Oğuz YARIMTEPE veriyor. Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz.
Seminer IBM Linux Merkezi'nde 10 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayacak.

Diğer seminerlerin listesine İNETD webinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliklerde Linux Kullanıcıları Derneği stand açmakta ve GNU/Linux CDleri dağıtmakta

Bina güvenlik kuralları gereği mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Seminer Konusu:
Neden Python sorusuna cevap ile başlanıp, dilin söz dizimsel yapısı, nesneye dayalı özellikleri, belli başlı modülleri, XML araçlarından bir kaç örnek anlatılacaktır. Ayrıca Python ile yazılmış ve web tasarımına farklı bir bakış açısı getiren Django da kısaca tanıtılarak bir programlama dili ile nasıl web tasarımı yapılabildiği, avantajlarından bahsedilecektir.

Tüm seminerler için;
Saat : Seminer saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

İlgili Yazılar

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

İzmir Penguenleri Toplanıyor

anonim

İzmirli Linux severler tanışma ve paylaşım amacıyla Kurban Bayramı'nın 3. günü yani 22 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 de Konak Pier'deki Rıhtım Cafe'de toplanacaktır. İzmir ve civarında bulunan bütün GNU/Linux severlere açık çağrıdır... Gelmek isteyenlerin iletişimin sağlıklı kurulması ve organizasyon açısından yambaxx@gmail.com adresine mail atmaları rica olunur. Ayrıca son gelişmeler buradan takip edilebilir. Buluşmak üzere...

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Oyunlar

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux için geliştirilen çeşitli popüler oyunlar anlatılacak. "Penguenler bile eğlenmek ister". - Detaylı Bilgi -