Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Oturumlar “meraklı” ve ilgili herkesin katılımına açık olacak.

Toplantının Amacı ve Niteliği

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Turing Day'08

Turing Afiş

Bu yılın konusu ise "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya alanda ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Bilgisayar Bilimleri eğitiminde farklı yaklaşımlar olduğu göze çarpmaktadır. Bazen bir programlama dili eğitimi ile karıştırılmasına rağmen özünde bu eğitim, matematiksel temeller üzerine oturtulmuş bir problem çözme yetisi kazandırmayı amaçlar. Öğrenen kişi, en temelden başlayarak, önce problem çözme mantığı üzerinde çalışır. Ardından kullanılacak araçlara karar verir. Çözümün tasarlanması da en az çözümün gerçeklenmesi kadar önem taşır.

Turing Günleri'nin bu yılki amacı, bu problem çözme yetisinin nasıl geliştirileceğini tartışırken, bu alanda birçok ürün ortaya çıkarmış olan bilim adamlarının tecrübelerini paylaşmasını ve görüş alışverişleri ile yoğun etkileşim sağlayabilmektir.

Etkinlik sayfasına buradan etkinlik programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lisp in Small Pieces kitabının yazarını kaçırdığıma gerçekten üzüldüm.
0
fkoksal
Ayıp ettin... Oraya da getirtiriz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Packet Radio ve Linux

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • MMO İstanbul'da Özgür Yazılımlar semineri

    coskung

    Makine Mühendisleri Odası ve Linux Kullanıcıları Derneği işbirliğiyle, 22 Ekim Çarşamba akşamı 19.00'da, Enver Altın tarafından "Özgür Yazılımlar" başlıklı bir seminer verilecek. Yer, Beyoğlu'ndaki MMO İstanbul Şube. Seminer ücretsiz ve herkese açık.

    13. Inet-tr Türkiye’de Internet Konferansı, Linux Seminerleri

    coskung

    Konferans 22-23 Aralık’ta, ODTܒde. Salonlardan birisi LKD seminerlerine ayrıldı.Bu salonda 10 seminer olacak.

    Program şöyle:

    5 Ocak Penguenler Buluşuyor

    penguencg

    5 Ocak Cumartesi günü Ankara EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) eğitim salonunda[1] 13.00'da buluşalım diyoruz. Yeni yılın başında hevesli penguenlerle buluşmak, dernekte yeni yılda neler yapacağımızdan bahsetmek ve katkı vermek isteyenlerle bir araya gelmek istiyoruz. Eğer siz de bu buluşmaya katılmak istiyorsanız bize iletişim bilgilerinizi (telefon numarası) göndererek[2] haber verebilirsiniz.

    Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

    yenimo

    Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.