13. Inet-tr Türkiye’de Internet Konferansı, Linux Seminerleri

0
coskung
Konferans 22-23 Aralık’ta, ODTܒde. Salonlardan birisi LKD seminerlerine ayrıldı.Bu salonda 10 seminer olacak.

Program şöyle:

22 Aralık Pazartesi

11.00 - 13.00 Linux Nedir? Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 15.00 Linux Uygulama Geliştirme Araçları Bora Güngören
15.00 - 16.00 Pardus geliştiricisi olmak Doruk Fişek
16.30 - 17.30 Yasakların etrafından dolaşmak güvenli mi? Necdet Yücel
17.30 - 18.30 Xen Erdem Bayer

23 Aralık Salı

10.00 - 11.00 Oracle uygulamalarını PostgreSQL'e aktarmak Devrim Gündüz
11.30 - 13.00 GNOME Masaüstü Deniz Koçak
14.00 - 16.00 PostgreSQL'de Statistics Collector Devrim Gündüz
16.30 - 17.30 OpenTC EFS Serdar Tuğcu
17.30 - 18.30 Struts2 ve JSF Entegrasyonu Halil Ağın

Detaylar için: http://seminer.linux.org.tr

İlgili Yazılar

Linux Semineri : PHP ile MySQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak tercih edilen özgür yazılım ikilisinin beraber kullanımları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan MySQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. Saat 18:30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -

Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.

Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.