Go, go, go! Rock 'n Roll!

0
mos
Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.
Oyunu Linux tarafında Stargus ismi ile geliştiren ekip tüm özellikleri aktif olmasa da Terran ve Zerg ünitelerinin tamamını ve ses / müzik öğelerini oyuna eklemişler. Ve daha kompleks bir yapay zeka geliştirdiklerini iddia ediyorlar..

Geliştiricilerinin web sayfalarına koydukları bir adet ekran görüntüsü için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
gnnaahh
OMG ( Ohh My GNU'm )

:=]

0
mos
nasıl bu kadar benzetebiliyorlar ki?
bu ünite resimleri, terran karakterlerinin tipleri filan bizim bilmedigimi(ya da görmediğimiz) bir formatta imaj olarak saklı mı data dosyaları arasında?

bu adamlar da oradan mı alıp kullanıyorlar?

yani bu imajlar asıllarının başarılı kopyaları mı? yoksa zaten asıllar mı bunlar?

0
Betelgeuse
ille de protoss isterim... :))

Bilgisayarımda vmware içinde bir windows beslememin tek nedeni bu starcraft oyunudur... wine ile falan uğraşamadım, hala canım sıkıldıkça oynarım... Protoss olup terranları tepelemek hoşuma gidiyor...
0
conan
Wine ile oldukca guzel calisiyor. Multiplayer bile ;)
0
mos
wine 'in oldukca eski versiyonu ile bile (sanirim 3 seneden fazla olmustur) gayet duzgun calisiyordu starcraft. ama o zamanlar LAN uzerinde oynamak icin illa IPX isterim diyordu, sonraki bir patch'le protokolu secme sansi vermislerdi fakat bu haliyle denememistim hic.

diablo 2 de online calisabiliyormus wine ile, starcraft da sorunsuz calisiyorsa super :)
0
anonim
Diablo, Diablo 2 ve ek paketi, Warcraft'in tum oyunlari (I, II, III, III: TFT, WoW) hepsi wine ile mukemmel bir sekilde calisiyor. Darisi Starcraft 2'nin basina (yok artik :)).
0
mos
hani bir ara alternatif bir diablo2 sunucusu vardı, bir Alman 'a aitti..

duruyor mu o? eve gidince kurayım bari :)
0
huseyinalb
güzel bir girişim, bakalım aynı oyun motorunu sağlayabilecekler mi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Activision microtransaction için oyuncu eşleştirmeyi kullanmanın patentini aldı

Lethe

Oyun dünyasında microtransaction trendi çıktı çıkalı çoğu oyuncunun rahatsız olduğu gerceği ortada. Activision'a (ve dolayısıyla Blizzard'a) oyun içi satışlardan kazandığı 3.6 milyar dolar yetmemiş olacak ki kendileri artık oyuncuları eşleştirirken yetenek ve tecrübe dışında daha az oyun içi alım yapan oyuncuları daha cok alım yapanlarla eşleştirmeye başlayacak.

Yani oyuna yeni baslamış...

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

Kore'de Internet kafeler kapanınca!

sundance

Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster...