Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

0
zekeriya_akyildiz

Görüşler

0
yilmaz
o ui-yada gui installer olayını halletseler çok güzel olacak. biraz amatör olunca kurması işkence oluyor. gerçi çok sağlam bir kurulum kitapçığı hazırlamışlardı ama ilk seferinde bacerememiştim. 2. seferde 6-7 saatte boz yap methoduyla kurmuştum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim:

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)