MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

0
gismo
slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Görüşler

0
berkin
Bizim öğretmenlere verilecek bilgisayarlar büyük ihtimalle fabrika çıkışı şekilde "Micro$oft Vergisi" ödenmiş şekilde geliyor. Umarım bu konuda bir gelişme olur; yazık ulusal servete. Düşündükçe içim gidiyor.
0
BaRzO
bir siteden duyduğuma göre Sayın Tayip Erdoğan
Bill Gates bozmuş gibi birseyler söyleniyor.
B.G in türkiye ziyaretindeki toplantıda T.E sanki Özgür yazılımdan haberdarmış gibi Ö.Y taraflısıymış gibi konuşmuş deniliyor. Bu konudaki söylentiler sizce doğrumu ?
0
Nightwalker
liste.linux.org.tr adresinden ulaşabileceğiniz linux-sohbet ve linux-dernek arşivlerinde konu ile ilgili oldukça fazla sayıda e-posta ya ulaşabilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelince, R.T.E 'nin bizzat araştırdığını sanmmıyorum böyle bir konuyu ancak yaptığı konuşmaya bakılacak olursa (ki gazete arşivlerinde oldukça geniş özetleri var) danışmanları tarafından bu konularda bilgilendirilmiş gibi gözüküyor.

Ancak bu konuda ki karar için yalnız bir başbakanın bilgilendirilmesi yetmez. Konu kamuoyu gündemini yeterince meşgul etmedikçe diğer yetkililerin herhangi bir adım atmayacağı ülkemiz tarihine ait vesikalarla sabittir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.