AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

0
honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.

#AnkaSEC Nedir?

AnkaSec(Ankara Bilgi Güvenliği Konferansı) bilgi/bilişim güvenliği alanında çalışan, bu alana merak duyan ve konusunun uzmanları arasında bilgi paylaşımı yayma amaçlı Ankara’ya özel bir etkinliktir.

AnkaSec, benzeri güvenlik etkinliklerinden farklı olarak ürün/teknoloji bağımsız, pratiğe yönelik bir etkinlik olma amacı taşımaktadır.

#Kimlere Hitap Eder?

AnkaSEC, özelde bilgi güvenliği yöneticileri, ağ ve sistemi güvenliği departmanı çalışanları, güvenlik ürünü satış ve pazarlamacıları, ethical hacking konusu meraklıları, adli bilişim analizi konusu meraklıları, yazılım uzmanları, siber güvenlik uzmanlarına yönelik olmakla birlikte bilgi güvenliği ve alt dallarına meraklı herkesin ilgiyle izleyeceği bir etkinliktir.

#Konferansın Ana Konuları

AnkaSEC ‘10 konferansında gerçekleştirilecek sunum ve çalıştaylar aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

  • -Zararlı kod analizi ve geliştirme teknikleri
  • -Saldırı tespit ve engelleme yöntemleri
  • -DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri
  • -Yazılım güvenliği
  • - Açık kaynak kodlu güvenlik projeleri
  • -Siber kavramlar(siber savaş, siber ordu, siber tehdit)
  • -WLAN/EDGE/3G iletişim güvenliği
  • -Internet takip/izleme sistemleri
  • -Ipv6 güvenliği
  • -Sanallaştırma güvenliği
  • -Bilişim sistemlerinde adli bilişim analizi
  • -Sızma testleri(pentest) ve yöntemleri
  • -Exploit geliştirme yöntemleri
  • -Tersine mühendislik yöntemleri
  • -Web uygulama güvenliği
  • -Internet ortamında istihbarat toplama yöntemleri
  • -Türkiye’de siber güvenliğe verilen önem ve siber güvenlik yol haritası


#Konferansa Aktif Katılım

Konferansa konuşmacı olarak katılmak isteyenler sunum konularını cfp@ankasec.org adresine aşağıdaki formatta 15 Kasım 2010 tarihine kadar gönderebilirler.
Konuşmalar 30,45 dakikalık, çalıştaylar 30 dakikalıktır.
Ad soyad:
Çalıştığı şirket:
Telefon numarası:
E-posta adresi:
Kısa özgeçmiş:
Konuşma başlığı ve konusu:
Daha önce konuşmacı olarak  katıldığı konferanslar:

#NOT:
-Doğrudan bir ürünü,firmayı anlatan sunumlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Tüm gönderiler AnkaSEC düzenleme ekibi tarafından incelenerek karar verilecektir.

#Sponsorluk

AnkaSEC konuşmacılarının ve katılımcılarının masraflarını karşılamak amacıyla farklı kategorilerde sponsorlar aranmaktadır. Sponsorluk konusunda hazırladığımız “sponsorluk dosyasına” http://www.ankasec.org/sponsorluk.pdf adresinden erişilebilir.

İlgili Yazılar

Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

ftaski

Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.