BugTraq Tarayıcı Testi

0
Soulblighter
SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.
1.) Arkaplan - Araç

Boş zamanımda hatalı HTML kodu üreten bir program yazdım. Program, istemciye sürekli yeni veri göndererek tarayıcının sürekli aktif olarak kalmasını sağlıyor.

Araç sadece HTML kodu üretiyor. CSS, JavaScript gibi ek özelliklwer üretmiyor. Eğer programı indirmek isterseniz buraya tıklayın.

Küçük bir canlı sunum görmek için ise buraya tıklayın.

2.) Yöntem ve Hedefler

Bu programı MS IE, Mozilla / Netscape / Firefox, Opera, Lynx ve Links için çalıştırdım.

3.) Sonuç

MSIE hariç tüm web tarayıcıları, NULL işaretçileri referansları, bellek hatası, tampon taşması gibi sebeplerden çöktü.

4.) Örnek Hatalar

Buradan hata örneklerine bakabilirsiniz.

mozilla_die1.html
NUL'dan sonra TEXTAREA, INPUT, FRAMESET ve IMG etiketleri geldiğinde ve daha sonra onları çeşitli karakterler takip ettiğinde, bellek hatası / taşması gibi problemler ortaya çıkıyor ve bu durum, tarayıcının NULL işaretçisine veya geçersiz bir işaretçiye erişirken çökmesine ve sonsuz döngüye girmesine, neden oluyor. Benim tahminim bu tarayıcı etiket uzunluğunu "strlen" gibi bir fonksiyonla ölçüyor ve bunu bir ayıraç veya ">" (büyüktür) işareti görene kadar kopyalıyor. Tabi bu sadece bir tahmin.

Bu durum etikete ve işletim sistemine bağlı ve NULL işaretçisine erişememek güvenlik tehlikesi doğurabilir.

opera_die1.html
Hatalı COL SPAN ve TBODY, Opera'nın hata yapmasına ve yüklenmemiş belleğe referans oluşturmak istemesine neden oluyor. Doğru şartlarda kullanıldığında tehlike doğurabilir.

links_die1.html
Hatalı tablo boyutları links'in "calloc" hata verene kadar tüm belleği doldurmasına ve dolduğunda ise tekrar ayrılan belleğin üzerine yazmasına neden oluyor. Bir bakıma kendisine DoS saldırısı yapmasına sebep oluyor.

lynx_die1.html
Hatalı HTML okurken sonsuz döngüye giriyor.

5.) Üreticileri Uyarma
Bazı üreticileri bu ilk tespit ettiğim hatalara karşı uyardım.

6.) Puansız Sonuçlar
Genel kod kalitesine bakıldığında kendini "güvenli" olarak duyuran diğer tarayıcıların MSIE'nin gerisinde kaldığını gördük. Sadece MSIE hatalı girdiyi doğru şekilde işledi.

Elbette bu durum MSIE'nin güvenli olduğunu göstermez. MSIE bir çok güvenlik sorununa sahip olduğu gerçek. Fakat kodun kalitesi onun "güvenli" rakiplerinden daha iyi.

Kaynak: SecurityFocus

Görüşler

0
ttk
IE'nin kod kalitesi ile ilgili çıkan sonuç ilginç.
Bir kaç yıl önce tam okuyamadığım, bir göz attığım "Hatasız Kodlama" isimli, yanlış hatırlamıyorsam bir Microsoft programcı grubu yöneticisine ait bir kitapta bu tip belirsizliklere ve bunlara karşı alınacak önlemlere vs. işaret ediliyordu. Programcılarının kafasına bu tip hatalardan kaçınmayı yerleştirmek için uğraş verdiklerinden önemle bahsediliyordu kitapta.

Diğer browser'ları hazırlayanların web sayfalarını hazırlayanların iyi niyetine ve kodlamayı hatasız yapacaklarına güvenircesine dikkatsiz hareket etmiş olması heç de iyi olmamış, kullanıcılar açısından da oldukça tehlikeli ne yazık ki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Gmail Kırıldı

sonereker

Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)