Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

0
anonim
Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor
E-Devlet’ i halen uygulayan veya hızla E-devlet çalışmaları yapan kurumlar için gerekli olan güvenlik ve iletişim servislerini bünyesinde barındıran i-Bekçi, geliştirilen Türkçe yönetim ve raporlama yazılımları ile kolayca işletilebiliyor.

Elektronik bilgi erişiminin denetlenmesi amacıyla tasarlanarak üretilmiş bir internet/intranet/extranet BİG ekipmanı olan i-Bekçi ile kurumsal kaynaklar, kullanıcılar tanımlayabiliyor ve internet üzerinden de güvenli Güvenli Sanal Ağ (GSA/VPN) gerçekleştirebiliyor.

İnternetten ve kurum içi bilgisayarlardan gelen tüm IP paketleri üzerinde kontrol sağlanabilmektedir. OpenBSD ile geliştirilen i-Bekçi güvenilirlik en üst seviyede olacak şekilde tasarlanmış. Yerli malı belgesine de sahip olan i-Bekçi'nin bazı işlevleri:

- Geniş Alan Ağı Yönlendirme (WAN routing)
- Güvenli sanal ağ (VPN)
- Paket eleği (statefull packet inspection / firewall)
- Ağ adres çevrimi (NAT) / kapı numara çevrimi (PAT)
- Hat sığa yönetimi (bandwidth management)
- Hat sığa önceliklerdirme (traffic priorization)
- Hat yük dengeleme (load balancing)
- Yedekli ve yük paylaşımlı iletişim (load balancing and failover)

24 SAAT DESTEK İMKANI

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent’ de faaliyet gösteren Z-Sistem’in bilgi birikimi ile üretilen i-Bekçi’nin avantajlarından biri de, müşteri tarafında yaşanabilecek krizlerde diğer yabancı üretici rakiplerine göre en iyi yanıtlama zamanına sahip olması ve en doyurucu desteği doğrudan veya dolaylı olarak 7/24 verebilmesi.

i-Bekçi’ nin, kaliteden ödün vermeden uygun maliyetleriyle önce kendi ülkelerinde daha sonra Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde pazar payı edinme konusunda satış ve pazarlama operasyonunu üstlenen İstanbul Consulting iddialı.

Detaylı Bilgi için:
www.i-bekci.com.tr
www.z-sistem.com
www.istanbulconsulting.net

Görüşler

0
lazarus
Open BSD uzerinde Pf güzeldir bende kullandım memnun kaldım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

sundance

Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.

Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

sametc

Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.