#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

0
sundance
Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.
Ne kadar özel bir grup oldukları konusunda bir örnek vermek gerekirse, anlatılan efsanevi hikaye şudur;

Bir çeşit komün halinde yaşayan CCC üyelerinden bir kısmı bir süre sonra para karşılığı çalışacakları bazı işlere girmek isterler ve bu konu grupça tartışılır. Sonuçta grup üyeleri beraberce isteyenin istediği işe girebileceğini fakat kazancının yarısının CCC'e ait olacağına karar verirler ve hiçkimse buna itiraz etmez. Bugün herbiri önemli güvenlik sistemlerin başında olan bu kişiler hala bu geleneğe bağlı kalmaktadırlar.

Ben değil 'biz' demek o kadar da zor değil sanırım...

İlgili Yazılar

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...