M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

0
Challenger
Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Görüşler

0
mysterious
Kevgir olmuş artık M$ daha ne beklenirki.
Artık böyle haberler duydukça karşımda; üstünü yama, çapıt gibi şeylerle kapatmaya ve iş adamı statüsüne girmeye çalışan biri geliyor aklıma.

Not: Zaten oldum olası şu macroları kim kullanır diye düşünür dururum. haket ne işe yarar. Neden yapmış m$ bunu :-P
0
Challenger
Disk sürücü formatlamak için
0
julyano
Microsoft bir dizi yeni güvenlik açığını duyurdu. Çarşamba günü yapılan açıklamada Microsoft Office ürünlerinde"kritik" seviyelerde açıklarda bulunuyor.
En ciddi açık Microsoft Office içinde gelen ugulama geliştirme yazılımı Visual Basic(VB) 'te bulunuyor. Kötü niyetli biri VB kullanarak bir döküman oluşturup yazılımın kullandığı hafızada hafıza taşmasına yol açabiliyor. Hafıza taşmasından yararlanarak istenilen program çalıştırılabiliyor.
Bu açık VB betiklerini çalıştıran tüm Office yazılımlarında bulunuyor. MS Office 97,2000,2002 sürüm Word , Excel , PowerPoint ve Access. Ayrıca Project 2000 ve 2002, Visio 2000 ve 2002,Works Suite 2000 , 2001 , 2002 gibi programlarıda etkiliyor.
Bir atak olması için öncelikle kullanıcı kötü niyetli kodu taşıyan bir dosya alıp bunu çalıştırması gerekiyor. Eğer Outlook eposta alıcısı aktifse ve Word kelime işlem yazılımı varsayılan html editörünüzse kötü niyetli kod bulunduran bir epostayı almak veya forword etmek bile yeterli.
Ayrıca "Önemli" olarak belirtilen bir açıkta Word kullanıcılarını tehdit ediyor. Word 97,98,2000,20002 ve Works 2001, 2002, 2003 için geçerli olan bu açık sayesinde kötü niyeli bir kişi word üzerinde istediği Macro'yu çalıştırabiliyor.
Diğer bir açık ise yine "Önemli" olarak nitelnedirilmiş, Corel Word Perfect ile hazırlanmış dosyayı Microsoft Office dosyasına dönüştürürken hafıza taşmasına yol açıyor. MS Office, FrontPage, Publisher ve Works Suite yazılımlarında bulunan bu açık için yama yayınlanmış
Başka bir açık bu sefer "orta" derecede olduğu belirtilmiş, kullanıcı tehlikeli kod barındıran dosyayı Access yazılımının "Snapshot Viewer" aracıyla açıldığında isteğe bağlı kod yürütme zayıflığına neden oluyor. Bu açık Access 97, 2000 ve 2002'de var.
Son olarak "düşük" derecede olduğu belirtilmiş, NetBIOS ağ bileşeninde bazı durumlarda ağ sorgusuna verilen cevapta bilgisayarın belleğinden rastgele seçilmiş veri gönderiliyor. Bu gönderilen veri büyük ihtimalle önemli bir veri oluyor.
Microsoft kullanıcıları bilgisayarlarına gerekli yamaları kurmaları veya Microsoft güncelleme sitesinden sistemlerini güncellemelerini istedi.
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=315

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

anonim

Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

"İnternette şifre tuzağı
'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
"

"Cehennem.org'da terör bağlantısı
İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
"

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.