Home alarm

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

3
butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı, Arduino modülleri, hareket tespit eden kamera yazılımları gibi pek çok kolay ulaşılabilir araç varken neden kendi alarm sitemimizi yapmıyoruz?

İlk bakışta basit bir arama ile çesitli projelere (1, 2) ulaşabiliyoruz ama merak ettiğim dört başı mamur bir sistem kurgulamak ne kadar mümkün? Hareket, kilit durumu, sıcaklık algılayıcıları, sistemin enerji kaynağı, mobil uygulaması gibi tüm bileşenleri ile işleyen bir sistem bahsettiğim.

Ne dersiniz? Özgür yazılım ve donanım bileşenleri kullanarak evimizi/işyerimizi güvenlik altına alacak bir sistem kurgulayabilir miyiz?

Kapak resmi

Görüşler

0
FZ

Eger 13 sene önce bu tur seyleri kolayca yapmak mumkunse, 2017'ye girerken cok daha kapsamlisini belki benzer maliyete yapmak soz konusu olabilir.

0
hcg

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

0
feldrim

Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.

0
Dite

Kablo çekmek en zahmetli kısım. TCP/IP stack'i içinde WiFi modülleri var. Bunlar stm32 gibi bir mcu'a bağlanıp, modüler PIR sensörleri olabilirler. Ama diğer yandan bütün bu WiFi'in güç tüketimiyle uğraşmak yerine 445 Mhz alıcı verici modüllerle ve uygun bir kanal kodlanmasıyla çok az güç tüketen, tamamen pille aylarca çalışan modüllerde yapılabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

O gün geldi mi ?

sundance

Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Rootkitleri Tesbit ve Anlamak

anonim

Tamam, tamam, tamam. En son GNU/Linux dağıtımını yüklediniz ve bütün gereksiz servisleri durdurdunuz. Aynı zamanda Pentagon Güvenlik Bölümünün size gönderdiği mektuba göre bütün filtreleme ayarlarınızı da yaptınız. Artık tamamıyla güvendesiniz.

Ama...

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"