O gün geldi mi ?

0
sundance
Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Görüşler

0
lifesdkver0_1
söylentiler en sonunda gprs'e kadar varmış demek.. bu söylenti ilk çıktığında, lexusların symbian çalıştırdıkları ve şu aralar popüler olan, bluetooth aracılığıyla bulaşan 2 virüsten etkilendiği şeklindeydi.

"o" gün için daha çoook erken.
0
daegil
Sadece 10 sene önce Türkiye'nin İnternet bağlantısının şimdi bir eve ADSL ile alınabilecek bağlantı ile aynı seviyede olduğu zamanları, Lynx ve Gopher süper artık ötesi olmaz derken Mosaic mucizesine tanık olduğumuzu ve bunların hepsinin ne kadar çabuk tarihe karıştığını düşünürsek "O" günün o kadar da uzakta olmadığını tahmin ediyorum.

Ya da Blaster öncesi dönemde yamalanmamış bir Windows ile İnternet'te dolaşma şansı vardı, şimdi kaç dakika ayakta kalabiliyor o Windows gibi kötü bir örnekle de çeşitleme yapmak mümkün...
0
tongucyumruk
Bu fren balataları geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak. Eğer problem devam ederse sanayiden halil ustayla görüşün.

Şaka maka geleceğin arabalarında haritayı direk ön cama verecek sistemler olacağını, ve o haritanın üzerinde aniden bir popup ve içinde yanarlı dönerli bir banner açıldığını, ve bunların karlı bir havada bolu dağından arabayla inmeye çalışırken olduğunu düşünüyorumda...
0
ttk
Findows for Car edition

The M.Soft has your car :)
0
BBK

Diyorum başka birşey demiyorum :)
0
BBK
Madem yorumda HTML tag kullanamıyorum, o zaman
http://graphics.filecorner.com/thedailydose/lll/archives/bmw-windows-sm.jpg
diyorum, başka bir şey demiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Code Red 2 (Yepyeni bir worm)

conan

Evet yeni code red Agustos 4'te başgösterdi. Yapılan açıklamalara göre bu worm daha agresif ve tamamen baştan yazılmış bir worm. Bulaşma yöntemleri farklı olsa da hedef işletim sistemi aynı. Microsoft Windows 2000. (Bu sefer NT ya da 9X değil. Çünkü kullandıkları bir assembly komutu sadece windows 2000 icin geçerliymiş) Unutmadan, bu versiyon yanında bir de trojan taşıyor ;) Gelelim yeni yaramaz kurtçuğun neler yaptığına, nasıl bulaştığına.

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

MYDoom Virüsünün Getirdikleri

aRda_

W32/Mydoom Virüs Tanımı : Toplu e-posta atan bir virustür. Aşağıdaki özelliklerde geliyor:
Kimden (From): Konu(Subject): test hi hello Mail Delivery System Mail Transaction Failed Server Report Status Error Metin (Body):

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.