Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

0
anonim
Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Bazı seminer başlıkları:
"IPv6 ve IPv6 güvenliği"
"Bilişim suçlarında sistem ve ağ analizi"
"Sanallaştırma Güvenliği"
"27001 Sertifikasyonu"
"Akıllı kart ve Biyometrik ile güvenlik"
"Şifreleme algoritmaları ve Bu algoritmalara yapılan algoritma
saldırıları"
"L2 Tehditler ve yeni switching teknolojileri"
"Bugünün ve Yarının Karmaşık Tehditlerine Karşı Bütünleşik Güvenlik"
"Storage Replikasyonu"
"5651 Sayılı kanun"

İlgili Yazılar

iPhone Hediyeli Hacking Yarışması!

anonim

IstSec ‘09 – İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nın ikinci günü yapılacak Capture The Flag yarışmasına katılarak son model bir iPhone(iPhone 3Gs) kazanma şansı elde edebilirsiniz.

CTF yarışması gerçek hayatta sistem adminleri, network adminleri ve güvenlik adminlerinin yaptığı hataları simüle eden bir yarışmadır ve toplam 11 adımdan oluşmaktadır.

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

Tanımlanmamış Trojan Loader

SRLabs.net

Antivirüs yazılımları tarafından tanımlanamayan bir trojan loader mail yolu ile yayılmaya başladı. Türkiye kaynaklı olan malware kariyer.net'ten gelmiş gibi gözüken bir mail ile yayılmaktadır.