Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

0
ftaski
Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/

Görüşler

0
JarusaLem

heyecanla odama dalan system adminim!!!! bana bu dosyayi aratip silmemi soyledi.
tecrubesiz adminime konuyu anlatmak, virus olsa bile boyle bir dosyanin
win2000 de bulunmayacagini aciklamak icin bir saatimi harcadim..
ama yok biz yine tedbirimizi alalim dedi bana.. her aklima geldikce gulerim artik.. :)))
0
FZ
Bu süper panik virüs uyarılarından gına geldi. Bence artık bu bilgi işlemcilerin değil psikologların uzmanlık alanına girmeye başladı.
0
anonim
o dosyayi banada yollayin bende virus diye sildim makinamdan bi sorun olmadan :o)
olgu@taskin.com
icq: 9848833
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.