Blaster Windows´a Karşı

0
anonim
Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Görüşler

0
conan
bir ay olmamisti daha :) sadece 4 gun kalmisti bir ay olmasina. hehe.
0
murat09
MS in çok güvenli sistemler geliştirmediği açık. Dün, evimde 5 dakikada 3 kere kendi kendine kapandı bilgisayarım. "Screenshot" a izin verseydi aktarırdım ama digital makinem yanımda değildi fotoğrafını çekemedim , o süreç esnasında buna izin vermiyor (tabi izin vermez ben olsam ayıbımı bende örterdim:-) ) Fekat, kaygım odur ki, bazı -reklam olur ismini vermeyeceğim- lame sitelerde bu RPC açığından yararlanarak belirlenen IP bloklarını hedef alarak bu bloktaki XP, W2K, W2KIII kullanan sistemleri "tek" tıklamayla göçerten exploiterlar var ve dünde anladığım kadarıyla bu salak "nuke" benzeri programlar bugünlerde kendini hekIr zannedenlerce bol bol kullanıyor.
Eh be MS, interneti de salaklara dahi atışın serbest olduğu bir alan yaptın ya, helal olsun sana...
0
FZ
Sanırım son 3 gündür evdeki makinamda GNU/Linux kullanmadığım zamanlarda (Win2K) yaşadığım `svchost.exe generated some errors´ hatasının sebebi bu sevgili Blaster! ;-)

Bu hata ile karşılaştıktan sonra IE yeni pencere açamadığı gibi başka pek çok şeyi de çalıştıramıyor, copy-paste özelliği iptal oluyor, Internet bağlantısı penceresi görüntülenemiyor, sağ tıklayıp bağlantıyı kes dediğim halde bağlantı kesilmiyor, vs.

Yine bir MS klasiği. Antivirüs geliştiricileri yatıp kalkıp MS´e dua etsinler, onun sayesinde güzel para ve prestij kazanıyorlar ;-)

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler şu adreslere göz atabilirler:

- http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp

- http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C8B8A846-F541-4C15-8C9F-220354449117&displaylang=en

- http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Win2000/Q_20621670.html#8555880

- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;250320

Bir de tabii MS resmi yaması uygulandıktan sonra problemin devam etmesi hali var ki onunla da ilgili olarak şuradan bilgi edinebilirsiniz:

- http://archives.neohapsis.com/archives/ntbugtraq/2003-q3/0073.html
0
FZ
Beni koparan şu yorumu müsaadenizle paylaşmak istiyorum:

`Anti-virus firm Sophos said many home users may not realise that they are infected with the virus which makes machines slow down and re-boot periodically.

The company said users may just believe this is an everyday glitch and take no action. ´

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3147147.stm

İnsanlar bu virüsün yol açtığı yavaşlamaları, reboot etmeleri ve bilimum hatayı İŞLETİM SİSTEMİNİN OLAĞAN, NORMAL, ARADA SIRADA ORTAYA ÇIKAN HATALARI (!) gibi algılıyorlar.

Bir kez daha: öğrenilmiş çaresizlik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)