Yazının olduğu günlükte yorum formundaki Captcha uygulamasında da hata var. Bana gelen ID'yi okuyamadım "new ID" ile yeni bir ID oluşturmaya çalıştığımda sayfa hata veriyor. Umarım burdaki uygulamayı yazının sahibi yazmamıştır. Yazmasa bile en azından test etmesi çalışıp çalışmadığına bakması gerekmiyor mu?
Eğer yazıyı yazan ufak bir araştırma yapsaydı bu konuda yapılan hataların dünyanın her yerinde yapıldığını görürdü.
"Türk usulü" yaklaşımını beğenmiyorum kullanmadım kullanılmasını da sevmem.
Ama bu günlük sahibi kendini de eleştirmek için kullanabilir şimdi bu yaklaşımı :-)
Pardus eğer başlarken böyle bir vurgu yaptıysa (Herkesin olacak, diğer linux dağıtımları ile aynı olacak vb) ve şuan değişmişse haklısınız.
Ama benim bildiğim takip ederken gördüğüm Pardus daha muhafazakar, sınırlı ve belirli bir grup tarafından geliştirilecek bir proje.
Yazıda takıldığınız noktada haksız oluyorsunuz bu durumda.
Söyleyiş tarzınızda aldığınız cevaplarla hemen hemen aynı. Bence ortda bu kadar gürültü koparacak bir şey.
Bu tepkiyi ilgisizliği belki başka bir dağıtımın listesinde alsaydınız o zaman haklı olabilirdiniz söyleyiş tarzınızı da değiştirmelisiniz bu arada :-) .
Pardus bir kurumun finanse ettiği ve devletin bazı masraflarını azaltmak amacı ile yola çıkmış bir proje benim gözümde. Çok başarılı oldular. Ne kadar tebrik etsek azdır.
Ama bu tür yaklaşımların çok fazla yer bulamayacağı bir yer olduğunu unutmamak lazım. Önerirsiniz ve anlatırsınız ama en sonunda karar verecek uygulayacak olan Pardus ekibidir. Sizce yanlış olan onlara doğru gelebilir.
Aşağıdaki paragraf biraz ürkütücü geldi. Bu işin sonu komik yerlere varabilir.
İçerik sağlayıcı, bir başkasına ait internet sitesinden sağladığı içerikten, kural olarak sorumlu tutulmayacak. Ancak bağlantı sağladığı, içeriği benimsediği ve kullanıcının ulaşmasını amaçladığının anlaşılması halinde, aynı içerikten dolayı sorumlu olacak. Bağlantı sağlanan içeriğin suç oluşturması halinde, bu içeriğe bağlantı sağlayan içerik sağlayıcısı, işlenen suça katılmaktan dolayı sorumlu tutulacak.
Üye olmak için ve hizmetlerini kullanmak için e-posta adresimi zorunlu kılan siteler bir kullanıcı olarap bende şüphe uyandırmıştır. Öte yandan sahip olduğum yada yaptığım sitelerde de kullanıcıların e-posta adresleri ile iletişime geçmenin gerekli olduğu zamanları da çok yaşamışımdır. Bunun için orta yol olan bir yaklaşım geliştirdim.
Sitede üyelik sırasında e-posta adresi vermesi şart koşulmamalı. Ama e-posta adresi gerekli olan hizmetlerde kullanıcın doğru bir eposta adresi vermesi gerektiği belirtilmeli.
Bu zamana kadar gördüğüm şudur ki kullanıcıyı e-posta adresini vermeye zorladığınızda daha kaçırma ihtimaliniz artıyor. Ama eğer kullanıcı rahatça üye olup sitenizi ve servisinizi kullanırsa ve siteye güvenirse bir sonraki adımda e-posta adresini vermesi kolaylaşıyor. Verilen e-posta adreslerinin doğru olup olmadığını direk verildiği anda değilde arka planda mail atarken de kontrol edebilirsiniz.
Daha en başta e-posta adresini zorlayarak belki ilerde çok sadık bir üyeniz olacak birçok şüpheci kullanıcıyı sitenizden kaçırmış olabilirsiniz.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Türk usulü CAPTCHA!!! ( 12)
Eğer yazıyı yazan ufak bir araştırma yapsaydı bu konuda yapılan hataların dünyanın her yerinde yapıldığını görürdü.
"Türk usulü" yaklaşımını beğenmiyorum kullanmadım kullanılmasını da sevmem.
Ama bu günlük sahibi kendini de eleştirmek için kullanabilir şimdi bu yaklaşımı :-)