Türkiye'nin İlk Python Portali

0
talat
Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Görüşler

0
anhanguera
selam,

ugrasmissiniz, yapmissiniz ne guzel, ama "acik kod", "ozgur" gibi bir dolu laf eden bir grupun yazilmis olan dokuman/yaziyi insanlara gostermek icin uyelik istemesi ne kadar dogru bir yaklasim, ben de bunu anlamiyorum.

acik koc, ozgur, vs diye soylemleri olmayan her hangi bir grubun da bunu yapmasini anlamiyorum. anlayamiyorum.

alper "anhanguera" akcan.
0
talat
malesef siteyi ben yapmadım sadece haberini ben koydum.. :)
0
LeoKhan
Senden sadece bir nick ve bir email adresi isteyen bir üyelik sisteminin açık kaynakla yada özgürlükle çeliskisini anlayabilmiş değilim. Site'nin bu şekilde çalışmasının amacı Türkiye'de ne kadar kişinin Pythonla ilgilendiğini ve üyelerin daha çok üye ye sahip olarak üyelerin daha çok kişiye ulaşabilmesini sağlamak. Yazıları sadece üyelerin okuması ise sadece üyelik için bir itici güçdür. Çünkü sonuç olarak üye olmanız için hiçbir talep yok. Bu arada TurkPython.Net şahıslara hizmet eden değil tüm python severlere hizmet eden bir site olması amacıyla açılmıştır. Eğer yazıları okumak için üye olm zorunluluğunun kaldırılması için teklifler artarsa seve seve açarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

ADSL Posta Güvercinine Karşı

ZZombie

Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.