Türkiye'nin İlk Python Portali

0
talat
Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Görüşler

0
anhanguera
selam,

ugrasmissiniz, yapmissiniz ne guzel, ama "acik kod", "ozgur" gibi bir dolu laf eden bir grupun yazilmis olan dokuman/yaziyi insanlara gostermek icin uyelik istemesi ne kadar dogru bir yaklasim, ben de bunu anlamiyorum.

acik koc, ozgur, vs diye soylemleri olmayan her hangi bir grubun da bunu yapmasini anlamiyorum. anlayamiyorum.

alper "anhanguera" akcan.
0
talat
malesef siteyi ben yapmadım sadece haberini ben koydum.. :)
0
LeoKhan
Senden sadece bir nick ve bir email adresi isteyen bir üyelik sisteminin açık kaynakla yada özgürlükle çeliskisini anlayabilmiş değilim. Site'nin bu şekilde çalışmasının amacı Türkiye'de ne kadar kişinin Pythonla ilgilendiğini ve üyelerin daha çok üye ye sahip olarak üyelerin daha çok kişiye ulaşabilmesini sağlamak. Yazıları sadece üyelerin okuması ise sadece üyelik için bir itici güçdür. Çünkü sonuç olarak üye olmanız için hiçbir talep yok. Bu arada TurkPython.Net şahıslara hizmet eden değil tüm python severlere hizmet eden bir site olması amacıyla açılmıştır. Eğer yazıları okumak için üye olm zorunluluğunun kaldırılması için teklifler artarsa seve seve açarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi