Trump

3
tongucyumruk

ABD Tarihinin en uzun süren seçim kampanyası (yanılmıyorsam 18 ay önce başlamıştı) sonucunda Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump galip gelerek ABD'nin 45. Başkanı oldu.

Not: Bu haber yayınlandığı sırada sayımlar tamamlanmamıştı fakat Trump başkanlık için gereken 270 oyu toplamıştı.

Not 2: Evet haberin başlığı fazlamesai.net'in en çok aklımda kalan başlığına bir göndermedir. Umarım etkileri aynı olmaz.

Görüşler

0
tongucyumruk

Evet haber kısmını elimden geldiği kadar tarafsız tutmaya çalıştıktan sonra, buraya da biraz içimizi dökelim: Ne yazık ki Amerikan halkı şımarık bir palyaçoyu ülkenin başına getirerek dünyanın kaderini etkileyebilecek kararlar alma gücünü 3 yaşında bir çocuğun ellerine bıraktı. Bunun ABD için etkilerinin ne olacağını zaten yakında göreceğiz. Artan polis şiddeti, sansür ve baskı, bunların yanında yükselen ırkçılık ile ABD'yi korkunç bir 4 yıl bekliyor. Umalım ki bu 4 yılın sonunda olan bitenleri tarihin kara bir sayfası olarak geçmişe gömme imkanları olsun.

Bunun yanında, ABD ne yazık ki sadece kendi işine bakan, etlkiye sütlüye karışmayan bir ülke de değil. Trump'ın bilgiden, görgüden uzak, açıkça cahil diye tanımalanabilecek dış politikasının dünyanın geri kalanına ne gibi eziyetler çektireceğini de ilerleyen günlerde göreceğiz. Başta ortadoğu ülkeleri ve Meksika olmak üzere bütün dünyanın emniyet kemerlerini takmasında fayda var. Unutmayın ki bu çocuğun artık nükleer oyuncakları var.

Son olarak: Çare Elon Musk! Elde avuçta ne varsa SpaceX'e yatırıp 2020'ye kadar Mars'ta bir kolonide yaşamak istiyor deli gönül.

0
csenol

paul graham direnise katilacagim falan diyordu. https://twitter.com/paulg/status/785769454516916228 Napacak bakalim

0
FZ

Bence Peter Thiel ile gül gibi gecinip giderler.

0
amd

Bence Hilary'nin asil tehlike oldugu gercegini kaciriyoruz.

Tamam, Trump kadin dusmani, irkci soylemleri var vs... Ama Hilary'nin basa gelirse Suriye'deki (hatta tum ortadogu) savasi daha da agrasif bir sekilde korukleyecegi (Trump'in Hilary'nin aksine "Esad da isid ile savasiyor biz neden Esad'la dusmaniz?" aciklamasi var) gibi aciklamalarini unutmamak lazim. Ayrica butun secim sureci boyunca ABD'deki savas sanayicileri (Turkiye'deki savas yanlilari da) bir vucut seklinde Hilary'i destekledi.

Not: Buradaki aciklamadan Trump iyidir ozeti ciksin istemem. Ama Hilary'nin kotu oldugunu, onun yerine gelecek herhangi birinin bir ihtimal daha iyi olabilecegini belirtmek istedim

0
sametc

asıl soru: teknoloji şirketleri ne olacak?

trump çin üretimine yönelik vergileri ziyadesiyle artıracağını, iç üretimi destekleyeceğini söylemişti. altyapı yatırımları yapacağını vs.

sonuç: teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan nasdaq endeksi çöktü. sanayi ve bankalara ev sahipliği yapan dow jones endeksi ise yükseldi. apple, google, microsoft gibi büyük şirketlerin hisseleri resmen çöktü. silicon vadisi komple hoşnutsuz. tek destekleyeni peter thiel oldu.

bakalım silicon vadisinin gönlünü alacak mı? yoksa hayır ben çin ürünlerine vergiyi artıracağım demeye devam edecek mi?

ayrıca göçmen konusuna gelince trump'ın kastettiği şey sanırım "illegal göçmen" legal göçmenlere dokunmayacak bence. meksika en çok illegal göçmenin geldiği yer. sanırım tepkisi o yüzden.

Görüş belirtmek için giriş yapın...