Ruby mi? Elixir mi?

https://www.amberbit.com/

4
butch

Görüşler

1
kakkoyun

Tabi ki Elixir, bu da soru mu?

1
kakkoyun

Cok desteksiz olmasin, gercekten yuksek calisma zamani performasi ve mukemmel paralelizm oruntulerinin (Erlang/OTP sagolsun) yaninda benim icin asil nedenler daha cok sunlara benzer https://fazlamesai.net/posts/neden-elixir!

1
murat

Neden crystal degil? Diyecegim ama daha stable olmadi. :(

2
kakkoyun

Aslinda Crystal'da kotu bir alternatif degil, onu da yakinen takip ediyorum. LLVM'i kullanmalari dolayisiyla hizli olmasi ve cok az hafiza kullaniyor olmasi, "typed" olmasi ve fazla Ruby'e benzemesi artilari. Ayrica standard kutuphanesi tamamen Crystal ile yazilmis, o yuzden cok da ogretici. Fakat bir makro sistemine sahip olmasina ragmen, Elixir'deki gibi (Lisp'ten gelen) AST maniplasyonuna dayanmiyor, bence yeterince sade ve yetkin degil. Diger bir kotu tarafi ise henuz eszamanli hafiza garantisi vermemis, eszamanli calisma prensiplerini Go'dan araklamaya calisiyorlar (CSP), bircok seyi Go'dan araklamaya calisiyorlar. Bildigim kadariylada 1.0 icin bunu duzeltmeyi planlamiyorlar (yamuluyor olma ihtimalim fazlaca yuksek). Gunumuzde en kucuk bilgisayar diyebilecegimiz cihazlarda bile en az 2 cekirdek varken bu sekilde bir cikis yapmak cok sacma geliyor. Tam bu noktada Elixir sirtini, Erlang Sanal makinesine (EVM/BEAM) dayiyor ve one geciyor :)

1
murat

Vurdun ve gol oldu. Crystal daha büyümeli öyleyse. Sağol bilgiler için. :)

1
ybp

Bu durumda sizden de elixir ile böyle bir çalışma isteriz.

1
kakkoyun

Ben de cok isterim, ilk firsatta yapacagim

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Rails Webpacker ile VueJS projesi

murat

Merhaba, kendi blogumda bir kaç ay önce rails/webpacker desteğine kavuştuğu zaman yazdığım yazıyı paylaşmak istiyorum. Orijinali şurada.


Öncelikle - Rails 5.1 Loving JavaScript

Merhaba yukarıda linkini verdiğim yazıda da görebileceğiniz gibi Rails 5.1 versiyonundan itibaren rails/webpacker aracılığıyla projelerimizi React, Angular, Elm ve ya Vuejs yazabileceğimiz şekilde oluşturma imkanına...

Ruby On Rails Reklamları

meddah

Rails Envy ekibi, Apple'ın PC ve Mac reklamlarından ilham alarak çok hoş RoR reklamları hazırlanmış. Peki kime karşı dersiniz;
Ruby on Rails vs PHP
Ruby on Rails vs Java