Ruby mi? Elixir mi?

https://www.amberbit.com/

4
butch

Görüşler

1
kakkoyun

Tabi ki Elixir, bu da soru mu?

1
kakkoyun

Cok desteksiz olmasin, gercekten yuksek calisma zamani performasi ve mukemmel paralelizm oruntulerinin (Erlang/OTP sagolsun) yaninda benim icin asil nedenler daha cok sunlara benzer https://fazlamesai.net/posts/neden-elixir!

1
murat

Neden crystal degil? Diyecegim ama daha stable olmadi. :(

2
kakkoyun

Aslinda Crystal'da kotu bir alternatif degil, onu da yakinen takip ediyorum. LLVM'i kullanmalari dolayisiyla hizli olmasi ve cok az hafiza kullaniyor olmasi, "typed" olmasi ve fazla Ruby'e benzemesi artilari. Ayrica standard kutuphanesi tamamen Crystal ile yazilmis, o yuzden cok da ogretici. Fakat bir makro sistemine sahip olmasina ragmen, Elixir'deki gibi (Lisp'ten gelen) AST maniplasyonuna dayanmiyor, bence yeterince sade ve yetkin degil. Diger bir kotu tarafi ise henuz eszamanli hafiza garantisi vermemis, eszamanli calisma prensiplerini Go'dan araklamaya calisiyorlar (CSP), bircok seyi Go'dan araklamaya calisiyorlar. Bildigim kadariylada 1.0 icin bunu duzeltmeyi planlamiyorlar (yamuluyor olma ihtimalim fazlaca yuksek). Gunumuzde en kucuk bilgisayar diyebilecegimiz cihazlarda bile en az 2 cekirdek varken bu sekilde bir cikis yapmak cok sacma geliyor. Tam bu noktada Elixir sirtini, Erlang Sanal makinesine (EVM/BEAM) dayiyor ve one geciyor :)

1
murat

Vurdun ve gol oldu. Crystal daha büyümeli öyleyse. Sağol bilgiler için. :)

1
ybp

Bu durumda sizden de elixir ile böyle bir çalışma isteriz.

1
kakkoyun

Ben de cok isterim, ilk firsatta yapacagim

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

anonim

Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.