Raspberry Pi. 2012 yılında hayatımıza giren bu küçücük fıçıcık içi dolu bilgisayarcık ilk çıktığı günden itibaren hızla elektronik hobisi olanlar başta olmak üzere pek çok insanın gönlüne yerleşti. Takip eden yıllarda Önce Raspberry Pi+, ardından Raspberry Pi 2 ve Raspberry Pi 3 ile gelişmesi devam ederken pek çok resmi/gayriresmi eklentisi ile geniş bir Raspberry Pi ekosistemi oluştu.
Sense Hat, bu ekosistemin doğrudan Raspberry Pi geliştiricileri tarafından üretilmiş, "orjinal" diyebileceğimiz parçalarından biri. Adını üzerinde bulunan ısı, basınç, yönelim gibi sensörlerin bolluğundan alan Sense Hat aynı zamanda küçük bir joystick ve 8x8 bir renkli led gösterge içeriyor. pek çok güzel fikri hızla hayata geçirebilmenizi sağlayan bir Python kütüphanesi ile birlikte gelen Sense Hat'ın bir önemli dezavantajı ise maliyetinin diğer alıştığımız Raspberry Pi ürünlerine göre biraz daha yüksek olması.
Bu sorunu çözmek amacıyla Raspberry Pi Vakfı, online kod editörü Trinket ile bir işbirliğine giderek doğrudan web üzerinde çalışan Sense Hat simülatörünü duyurdu. Bu simülatör sayesinde, Sense Hat üzerinde çalıştırmayı planladığınız herhangi bir kodu Trinket ortamında yazıp sonucunu doğrudan emülatörde görebilir, bu sayede bir Sense Hat'e yatırım yapmadan önce en azından üzerinde uğraşacağınız fikrin uygulanabilirliğini görmek için bir prototip inşa edebilirsiniz.
İyi geliştirmeler.
Türkiye'de sense hat satılan bir yer yok gibi görünüyor.