Astro pi hat

Raspberry Pi Sense Hat Emülatörü

4
tongucyumruk

Raspberry Pi. 2012 yılında hayatımıza giren bu küçücük fıçıcık içi dolu bilgisayarcık ilk çıktığı günden itibaren hızla elektronik hobisi olanlar başta olmak üzere pek çok insanın gönlüne yerleşti. Takip eden yıllarda Önce Raspberry Pi+, ardından Raspberry Pi 2 ve Raspberry Pi 3 ile gelişmesi devam ederken pek çok resmi/gayriresmi eklentisi ile geniş bir Raspberry Pi ekosistemi oluştu.

Sense Hat, bu ekosistemin doğrudan Raspberry Pi geliştiricileri tarafından üretilmiş, "orjinal" diyebileceğimiz parçalarından biri. Adını üzerinde bulunan ısı, basınç, yönelim gibi sensörlerin bolluğundan alan Sense Hat aynı zamanda küçük bir joystick ve 8x8 bir renkli led gösterge içeriyor. pek çok güzel fikri hızla hayata geçirebilmenizi sağlayan bir Python kütüphanesi ile birlikte gelen Sense Hat'ın bir önemli dezavantajı ise maliyetinin diğer alıştığımız Raspberry Pi ürünlerine göre biraz daha yüksek olması.

Bu sorunu çözmek amacıyla Raspberry Pi Vakfı, online kod editörü Trinket ile bir işbirliğine giderek doğrudan web üzerinde çalışan Sense Hat simülatörünü duyurdu. Bu simülatör sayesinde, Sense Hat üzerinde çalıştırmayı planladığınız herhangi bir kodu Trinket ortamında yazıp sonucunu doğrudan emülatörde görebilir, bu sayede bir Sense Hat'e yatırım yapmadan önce en azından üzerinde uğraşacağınız fikrin uygulanabilirliğini görmek için bir prototip inşa edebilirsiniz.

İyi geliştirmeler.

Görüşler

0
butch

Türkiye'de sense hat satılan bir yer yok gibi görünüyor.

0
tongucyumruk

Sense Hat RS ve Element 14 aracılığıyla satılıyor. İki firmanın da Türkiye dağıtıcıları var, lakin geçmiş tecrübelerimden genelde bu tip RPi parçalarını temin etmenin zor olduğunu söyleyebilirim. En garantili yol yurtdışından sipariş etmek gibi duruyor (hem genelde daha ucuza geliyor) fakat o durumda da her zaman gümrüğe takılma ihtimali var.

0
butch

Başka bir yöntemle sipariş verelim o halde yurtdışından ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Raspberry Pi Zero + Bluetooth + WiFi = Raspberry Pi Zero W

tongucyumruk

İlk duyurulduğu günden bu yana bilişim dünyasında bir devrimi başlatan Raspberry Pi projesi, yeni ürünleri Raspberry Pi Zero W modelini duyurdu. W, başlıktan da tahmin edeceğiniz gibi, "Kablosuz" teriminin frenkçesi "Wireless"tan geliyor. Yeni modelin 2015'te 5 fiyatıyla manşetleri süsleyen mimimalist Raspberry Pi Zero'dan yegane farkı içerdiği entegre Bluetooth ve...

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...