İlgili Yazılar

Gerçek Dünyada Programlama için Haskell: Real World Haskell

FZ

Pratik ve gerçekçi örnekler üzerinden güçlü ve modern Haskell programlama dilini anlatan Real World Haskell kitabının yazılması tamamen bitti. Kitap yakında O'Reilly tarafından basılıp satılacak ancak Internet üzerinden bedelsiz olarak sunulmaya devam edilecek. Kitapla ilgili gelişmeleri blogundan takip edebilirsiniz.

Bursa'dan Küçük Bir Haskell Dersi

FZ

Bay Bursa, zaman zaman Powered by Ph.D. şakalarına maruz kalan Haskell programlama dilini kullanarak "bakın gerçek hayatta mesela şu işimize yarayacak" dercesine bir CSS "eniyileştirici" (optimizer) örneği vermiş: Factor CSS.

Betik Diliyle Monad Kavramını Öğrenin

anonim

Fonksiyonel programlama yapabilmek için önemli bir teknik olan ve Haskell dili sayesinde duymaya başladığımız Monad kavramını evinizde betik diliyle öğrenmek için bir kılavuz.
Monad kullanımı saf fonksiyonel programlama dışında şart olmasa da bu kavramın getirdiği programlama disiplininin öğrenmeye değer olduğu vurgulanıyor. Ufkunuzu biraz daha genişletmek ve ilerde Haskell öğrenirseniz konuya aşina olmak için okuyabilirsiniz.

Haskell E-Posta Listesi

aycanirican

Haskell programlama konusunda açtığımız tartışma listesine tüm Haskell programcılarını bekliyoruz.

Haskell: Farklı Bir Programlama Dili

FZ

Değerli FM üyelerinden roktas'ın bana son yazdıklarını paylaşmadan edemedim.

Konu Haskell programlama dili ile ilgili. Debian'ın saygıdeğer isimlerinden John Goerzen, Free Software Magazin isimli dergide Haskell: A very different language başlıklı güzel ve detaylı bir makale yazmış.