Zakkum

Görüşler

0
tongucyumruk

Gitme imkanı olan herkese tavisye edeceğim bir yer Bletchley Park. Museum of Computing History ıle birlikte kendinizi o atmosferin içinde buluyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak NSA Ürünleri!

Zakkum

Son dönemlerde Amerikan istihbaratının ürettiği siber güvenlik ve saldırı içerikli yazılımların ifşa olmasından sonra yine ülkenin diğer bir istihbarat kurumu olan NSA'den bu sefer ters köşe bir hareket geldi. Kurum, bünyesindeki çalışmaların ürünü olan siber güvenlik ve benzeri konulardaki bazı yazımları açık kaynak olarak paylaştı. Favoriler arasına goSecure girer gibi.

Dark Caracal ve Türkiye

Zakkum

Dark Caracal (Caracal = karakulak, vaşak) EFF’nin son dönemde ortaya çıkan bir takım siber casusluk olaylarına verdiği ad. İsimdeki hayvanın yaşam alanı Ortadoğu ve anlaşılacağı üzere söz konusu veri casusluğu yoğunlukla yine aynı bölgeyi ilgilendirmekte. Hikayeyi özetlersek, popüler anında mesajlaşma uygulamalarının (bunlar arasında Whatsapp, Skype, Signal en bilinenler) farklı versiyonları...

İngiltere'den Alan Turing yasası

tongucyumruk

Alan Turing ismi sanıyorum bu satırları okuyan hiç kimseye yabancı değildir. Bilmeyenler için hızlıca özetleyelim. Alan Turing denen zat-ı muhterem:

  • Doktora çalışmaları sırasında meşhur Halting Problem'e getirdiği çözüm ile günümüz bilgisayar bilimleri alanını yarattı. Bunun yan etkisi olarak günümüzde bilgisayar olarak andığımız cihazın da icat edilmesine sebep oldu.
  • İkinci Dünya Savaşı...

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...