Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

0
darkhunter
Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.
Anlaşılan bu olay Rus'ların çok ilgisini çekmiş. Zira kimsenin anlam veremediği bir veri sızması sonucu, bu işin nasıl yapıldığını anlatan bir döküman, genel ağa açılmış durumda :)

"Araba'da çip varsa, mutlaka bir pislik çıkar"
-- Rıfat Usta - Motor Ustası / Organize Sanayi

Görüşler

0
FZ
Their paper asserts that "KeeLoq® is badly broken", to the point that "Soon, cryptographers will all drive expensive cars."


Süpermiş! :)
0
Thiras
Rıfat Usta son noktayı koymuş. :)
0
auselen
ben NDA li dokuman görünce geriliyorum, siz nasıl aldırmıyorsunuz? ilk sayfadan sonrasını okuyamadım, ürktüm.

mesela ilk sayfasında bunu sadece ilgili kişiler okuyabilir yazan bir doküman olsa okumaya devam eder misiniz?

tehlikeli kurumların routerlarında mesela böyle mesajlar olur görmüşsünüzdür - "buradan sonrası için yaptığınız her adım sizi bağlar ve biz izliyor olacağız" gibi... devam eder misniz?

Benim kişisel mektubum olsa okur musunuz?

cidden soruyorum yaw :)
0
ozaydinoz
Şirketten indirdikten ve yazınızı okuduktan sonra fena tırstım, her an kübiğimi basacaklarmış gibi geliyo artık, eyvah ağ destekçilerle iş birliği yapmış olan polis her an peşime düşebilir, bu işi geri almanın bir yolu yok mu, hani geri yollasam dökümanı ben almayayım desem, insanın başına ne gelirse meraktan zaten, bundan sonra daha dikkatli davranmalı :)
not: henüz açmak için tıklayamadım ;)
0
darkhunter
Böyle nispeten pasif dökümanları bir kenara bırakalım. Kendi adıma, Rus'ların soğuk savaş miti olan; şu meşhur kırmızı düğmeyi, internet yoluyla aktive etmeyi anlatan NDA'li bir döküman bulsam, yapacağım ilk şey denemek olurdu 8D

Hatta o düğme yanımda olsa şu an basardım eheheh

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paket Filtrenize Ne Kadar Güveniyorsunuz?

anonim

Wireshark (Ethereal), Snort veya aynı 'raw socket'leri kullanan bir packet 'sniffer' kullandığınızı düşünelim. Acaba gerçekten veriler güvenilir mi? Ne kadar güvenilir? Bu yazının amacı bu tip yazılımların nasıl aldatılabileceğini göstermektir:

Yazının devamı...

Ev Yapımı Klima Sistemi

vst

Türk kurcalayıcıları da kurcalamaların altına imza atmaya devam ediyorlar. http://www.emre.co.uk adresinde Emre Telci'nin evinde 4 günde tamamladığı ve her günü resimlerle belgelediği bir çalışmaya ulaşabilirsiniz.

Bir pervane sistemi, bakır borular, donmuş karbondioksit gibi basit parçalardan oluşturulan ve bir Apple etiketi ile performansı arttırılan (!) ev yapı klima ilginizi çekecek.

Kurcala, kurcala, ... calakur...

Not: Orjinal fikir Geoff Milburn'e ait. Emre, projeye eğlence olsun diye başlıyor ve soğutma kapasitesini de ciddi oranda arttırıyor - 7-8 derecelik bir oda sıcaklığı değişikliğinden bahsediyoruz.

Gerçek Hackerlar

anonim

'Hacker'ları site çökerten insanlar olarak mı tanıyoruz? Hayır yanılıyoruz. Hackerlar, keşfedilmemiş ve uzun çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimlerini açık kaynak topluluğu ile paylaşan üstadlardır. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu ise http://www.hackaday.com adresindeki birbirinden ilginç bireylerin, keşifleri çevremizi aydınlatan ve insanlığa yol gösteren bir çerçeve çizmesidir..

Islık Çalarak Bilgisayarınıza Hükmedin

FZ

Bilgisayarınıza ıslık ya da benzeri bir şekilde sesle kumanda edebilmek ister misiniz? Belli bir melodi çalınca bir programın çalışmasını? Başka bir şey mırıldanınca bir sistemin devreye girmesini?

Commodore Program Döküm Eki ve bazı istatistikler...

dcc

1986-1992 arasında yayınlanan Commodore dergisinin ünlü Program Döküm Eki'nde yayınlanan bütün programların bir listesini çıkardım ve bazı istatistiklere ulaştım. Buyrun bir bakın.