Islık Çalarak Bilgisayarınıza Hükmedin

0
FZ
Bilgisayarınıza ıslık ya da benzeri bir şekilde sesle kumanda edebilmek ister misiniz? Belli bir melodi çalınca bir programın çalışmasını? Başka bir şey mırıldanınca bir sistemin devreye girmesini?
O halde tek yapmanız gereken açık kaynak kodlu sndpeek programını ve Perl'i düşük ateşte ısıtıp IBM developerWorks'teki Whistle while you work to run commands on your computer makalesine ışınlanmak ;-)

Görüşler

0
desenturk
buna kuş dili öğretilir mi?
0
arsenelupin
Gerçekten cevval hack olmuş. Yalnız bu sistemi kullanabilmek için ya absolüt kulak sahibi olmak, ya da bir diyapazon edinmek lazım.
0
Zebani
"mutlak kulak" daha güzel giderdi sanırım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Floppy Sürücüsünden Turntable

butch

40 yıllık Floppy sürücüsünden Turntable olur mu?. Birileri niyeti bozmuş, sürücüde saklı gücü keşfetmiş ve zoru başarmış. Meraklılarına duyurulur.

/., audioorigami

Commodore Program Döküm Eki ve bazı istatistikler...

dcc

1986-1992 arasında yayınlanan Commodore dergisinin ünlü Program Döküm Eki'nde yayınlanan bütün programların bir listesini çıkardım ve bazı istatistiklere ulaştım. Buyrun bir bakın.

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

El yapımı portable psone!

larweda

Benjamin Heckendorn adlı bir arkadaşımız, üşenmemiş, portable olmak üzere üretilmemiş oyun konsollarından portable sistemler yapmış, sonuçlar da pek eğlenceli olmuş. :) Var mı elindeki PS1'ini mundar edip böyle birşeyler yapmayı denemek isteyen? :)
Not: Bir de şööle bir el yapımı projeksiyon haberi vardı bi zamanlar.

Mükemmel Dark/Writeroom uygulaması!

sundance

Yaklaşık bir yıl kadar önce, "Yeter artık onlarca ekran, yüzlerce format seçeneği ve Internet arasında kaybolup gidiyorum, ben daktilo yazar gibi yazımla ilgilenmek istiyorum" diyen bir programcı, dertlerine çare olması ve tamamen yazdığı şeye odaklanabilmek için WriteRoom isimli bir yazılım geliştirdi.

Özellikle Getting Things Done ve Lifehacker tarafından ilgi gören bu ticari yazılımın bedava hali kısa süre sonra Darkroom ismiyle çıksa da, bu minimalist yaklaşımı, .NET gibi bir bağımlılıkla sunması yazılımın özgürlüğünü oldukça şüpheye düşürdü.

Hal böyleyken Q10 isminde bir program, sessiz sedasız, orjinal Writeroom'dan bile güzel bir ortamı hem de bedava olarak sunmaktaymış.