Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

0
dfisek
Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

İlgili Yazılar

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.