SUSE Novell tarafından satın alındı!

0
sundance
Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Görüşler

0
yuxel
bu bu bu , bu artık "serial isteyen bir distro" mu demek olacak ?
yoksa novell'in elinde daha güçlenen bir open source (ki suse ne kadar open source tartışılır) mu olcak ?
0
realist
Asla ve kat'a serial isteyen bir dağıtım olmayacak!
0
FZ
Novell fantastik iş güç yapma kapasitesi bir hayli yüksek bir firma ;-) Ortamlara yepyeni bir soluk getirebilir diye düşünüyorum.
0
caglar_onur
Bence novell'in piyasaya girmesi tehdit değil zaten http://forge.novell.com adresinde sourceforge tadında opensource'a destek veriyorlardı. - Bu ara Suse yi oldum olası nedense hiç sevmemiştim belki aramızı düzeltir :)

Hatta linux'a geçmek için myrealbox'ta (yada böle bişiy )sunucuları linux ile çalıştırıp pop3,pop3s,imap v.s ile birlikte bedava hizmet veriyorlardı.

Kanımca Redhat gibi ( şimdiki hali değil :=) ) bir download edilebilir normal versiyon birde enterprise linux yada benzeri birşeyler sunacaklar hatta belki novell ile linux birleştirirler ,herne ise cirosu büyük bir şirketin elinde olması güzel olacak tabi doğru kullanırlarsa.
0
Soulblighter
Novell Linux dünyasına daha da yakınlaştı. Novell sevdiğim bir firma ama SuSE çok kullanmadım. Birleşmenin faydalı olacağını düşünüyorum ama ben yine de şirketlerin değil toplulukların yaptıkları işletim sistemlerini (Debian, FreeBSD, Slackware) kullanmayı düşünüyorum. Red Hat 9 kullanıyorum fakat uygun bir fırsatta Debian, FreeBSD veya Slackware'e geçmeyi düşünüyorum.
0
syse
Yarın birgün RedHat'ı da Microsoft'mu alyormuş :P
0
yuxel
red screen (screen of hell) ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel ikiye mi ayrılıyor?

BBK

Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.