Klaus Knopper ile ropörtaj

0
conan
Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
Knoppix'' i çok konuştuk, CD'' den çalışan bir Debian dağıtımı. Bir de Mandrake dağıtımı varmış CD''den çalışan : Virtual-linux. Yakında duyurulacak 1.2 versiyonu Mandrake 9.0 temel alınarak hazırlanmaktaymış. Detaylar için :

http://www.virtual-linux.org/nuke/index.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.