Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

0
loker
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Görüşler

0
bio
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor.

Bu, bilinen bir Mozilla/FireFox bug'i (bugzilla id'sini simdi bulamadim). Hem de en sinir bozucularindan biri. Flash dosyasi falan yamuk degil, uzerine gelince genisleyen butun flash'larda oluyor.

"Harika extension teknolojisine" guvenip "seyretmeyin siz de flash animasyonlarini" diyeceklerine bu sorunu duzeltseler ne kadar da guzel olacak. Herkesi FireFox'a gecmeye tesvik ediyorum, sonra da bu olay baslarina geldiginde "gak guk" seklinde gecistirmek zorunda kaliyorum.
0
loker
Onlar değil ben önerdim extension ile geçiştirmeyi :) Bu arada kimi flashların üzerine gidince genişlediğinden bile bi haber olan ben, sitelerin bu kadar çok reklamla dolmasına kıl olduğum için bir taşla iki kuş diye baktığım için yazayım dedim...

Evet bu du durumda derhal düzelmeli... Ben extension'ı disable etmem gerçi, reklamcılar düşünsün ama :-p
0
oktay
AdBlock uzantısı da yapabiliyor aynısını (ve fazlasını).

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 çıktı

anonim

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 sürümleri çıktı.

Yeni sürümlerde, daha önceki sürümlerde bulunan güvenlik sorunları ortadan kaldırılırken, yazılımların istikrarlı çalışması konusunda da ilerlemeler kaydedildi.

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Mozilla 1.3 çıktı

acemi_

Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk