TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

0
sundance
DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Görüşler

0
zentoo
Düşünce oldukça güzel. Ancak paranoyak olduğumdan kurmadan önce koda bir baktım ve Mozilla nın şifre menajerini kullandığnı gördüm. Ve aklıma gecko nun şifre menajerinin ne derece güvenli olduğu geldi. Sorum doktorlara, paranoyaklığım 10 üzerinden 1 mi yoksa daha çalışmam lazım mı?
0
sundance
Bence senin yaklaşımın da oldukça güzel. O zaman ttnet ADSL username, şifremizin birisinin eline geçtiğinde ne gibi sonuçlar doğuracağını biraz düşünelim.

Hattımızı kullanamazlar, çünkü o şifre porta bağlı. Yani ADSL'ini alıp bir başka evdeki ADSL hattına bağladığında aynı şifre ile online olamıyorsun (en azından FM ilk ADSL aldığı 2001'de böyleydi, sonradan da değiştirmediler diye biliyorum).

Bu yüzden çok sorun olmaz gibi geliyor bana.
0
y0rk
Hattımızı kullanamazlar, çünkü o şifre porta bağlı. Yani ADSL'ini alıp bir başka evdeki ADSL hattına bağladığında aynı şifre ile online olamıyorsun

Denemesi bedava. Aynı santrelde oldugu sürece kullanabiliyorsunuz. Ama biri gidip sifrenizi degistirirse telekomun telefon canavarlarıyla bogusmak zorunda kalırsınız. :) gücün karanlık tarafını altetmeyi başarırsanız sifrenizi geri veriyorlar. :D söyle başlayan bir hikayede var A long time ago, in a galaxy far, far away [tonguc.ath.cx]
0
sekopasha
malesef başka bir santrale bağlı olsanız dahi şifrenizi bilen birisi sizin yerinize adsl'ye bağlanabiliyor.
0
darkhunter
Tam aradığım şey, TT ye uyarlanmasında emeği geçenlere ve paylaşım için sundance e teşekkürler 8-)

Diğer eklentilerden farkı ise verilerinin kesin olması (sanırım 12 saatlik periyotlarla güncelleniyor), bu konuyu araştıranlar bilir : Diğer veri izleme programları ISP Header'larını saymadığı için ~%15 lik bir sapma gösterebiliyor. Özellikle kotalı ADSL abonelerinin vazgeçilmez eklentisi olacağını düşünüyorum. Çok sevdim bunu 8-D
0
hayalperest
Emeği geçenlere teşekkürler. Güzelmiş
0
yilmaz
biz denedik arkadaş şirinevlerde diğeri pendikte bende maltepede üçümüzde birbirimizin şifrelerini denedik ve internete bağlandık. (2 ay evveldi şimdi ne durumda bilmiyorum)
0
quentin
evet kullanıcı adı ve parolalar telefon numaraları ile ilişkilendirilmemiş.
bu başta yanlış gibi gelse de aslında mantıklı. serdar köylü bey duruma açıklık getirecek yorumlarda bulunmuş daha önce.

http://ndemir.blogspot.com/2005/07/bu-nasl-gvenlik-volume-2-dzeltme.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

tongucyumruk

Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.

Firefox'a kardeş geldi: Flock

gismo

Mozilla ekibinin yeni fırlaması Flock'un beta sürümü yayınlandı. Flock ile neler yapabileceğini merak edenler buraya, indirmek isteyenler buraya, katkıda bulunmak isteyenlerse şuraya bakabilir.

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.