Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

0
tongucyumruk
Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.
Yeni sistemin getirdiği özelliklerden bazıları şöyle:

Aynı zamanda giriş cihazı olarak kullanılabilen Bluetooth modülü. Nintendo Wii'dekine benzer bir şekilde üç boyutlu uzayda hareket edebilen bir giriş cihazı sayesinde sıradan dokunmatik ekranların sınırlarını aşmak mümkün oluyor.

Çift projeksiyon. Sistem üzerindeki iki mini projektör sayesinde dock'a bağlandığında duvara ekranı, masaya ise klavyeyi yansıtarak masaüstü kullanımın rahatlığını sunabiliyor.

Mozilla Topluluk İlişkileri Yöneticisi Asa Dotzler Mozilla'nın telefon üretmek gibi bir planı olmadığını söylese de bu konsept fikir dahi birçok insanı heyecanlandırmışa benziyor. Sistemin üç boyutlu videolarını izleyerek daha fazla heyecanlanmak için Mozilla Labs'a uğrayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

Mozilla.TR ye Suikast...

anonim

Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...

Mozilla 1.1 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......
  • Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

    Soulblighter

    Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

    Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

    Kaynak: Tom's Hardware Guide

    Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

    crematorium

    Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

    Herkese kolay gelsin