Mozilla 1.3 çıktı

0
acemi_
Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk
  • Daha fazla bilgi için...
    Download için...

    Görüşler

    0
    oktay
    *Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas*

    artik eklemeyin.. cikartin.. nolur cikartin. browser bu.

    oktay
    0
    conan
    Phoenix ;) The one and ONLY!
    0
    Maverick
    Öyle deme, hoş bir özellik iyi kullanılırsa..
    0
    sleytr
    üstelik bu IEde halen varolan WYSIWYG editörlede (biraz sorunluda olsa) uyumlu. yani çok yakında şu an kullandığımız düz metin editörü tadındaki textarealar tarih olacak. denemek için şu adresi ie ve mozillayla ziyaret edebilirsiniz.
    0
    FZ
    Phoenix Phoenix diye başımın etini yediniz, GNU/Linux ortamındaki binary bana yamuk yaptı ama neyse bir de Win2000 Pro ortamında deneyeyim dedim. Şu anda bunu ``Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5´´ ortamından yazıyorum. Nightly build değil, Milestone bölümünden çekip kurdum. Son sürüm değil yani. Bilenler beni aydınlatsın son sürümü çekmemi gerektiren bir durum var mı? Şu anki hali ile Win ortamında gayet çevik ve etkin görünüyor. Tuş kombinasyonları falan doğal olarak alışık olduğum Mozilla ile uyumlu falan, tabbed browsing her zamanki gibi gayet güzel vs. Standart görüntü alışık olduğum şekilde geliyor, vs.

    Ne dersiniz?
    0
    conan
    all i know is phoenix kicks ass! ;)

    0
    FZ
    Benimki olmağı sürece istediği kadar tekmeleyebilir ;-)
    0
    oktay
    senin problem phoenix'den degil debiandan kaynaklaniyor muahahahaahah
    0
    conan
    hehe 32 DVD icinde gelecek olan yeni debian surumunde soruna cozum bulunacakmis :)
    0
    anonim
    7 CD`lik setin ilk CD'`si kurulum için yeterli. Debian`ı disket ile net üzerinden de kurabilirsiniz.
    0
    FZ
    Hayır ben 100 DVD´lik Debian seti isterim! 7 CD çektim ama kesmedi beni. Sadece 15.000 paket çıktı içinden. 150.000 paketin eski ve stabil, yeni ve her an göçebilir hallerini görmeden rahatlamamam. Abuk sabuk binlerce paketi kurmalı ve sonra neyi kurduğumu unutmalıyım. Sonra neyin işime yarayıp yaramadığını anlamak için 24 saat uykusuz kalmalı, KDE ve Gnome yazılım seti içindeki bir sürü abuk sabuk uygulamayı pirincin taşını ayıklar gibi ayıklamalı, saman yığınında iğne aramalıyım :-P
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

    Maverick

    http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

    1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

    Firefox'a kardeş geldi: Flock

    gismo

    Mozilla ekibinin yeni fırlaması Flock'un beta sürümü yayınlandı. Flock ile neler yapabileceğini merak edenler buraya, indirmek isteyenler buraya, katkıda bulunmak isteyenlerse şuraya bakabilir.

    Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

    velista

    Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

    Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

    Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

    Soulblighter

    Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

    Kaynak: eWeek

    TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

    sundance

    DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

    İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

    Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.