Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

0
Soulblighter
Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek

İlgili Yazılar

Mozilla 1.2 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için

  • Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

    tongucyumruk

    Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...

    Mozilla 1.0`a Doğru!

    anonim

    En son çıkan Mozilla CVS'leri kendilerini 1.0 diye tanıttılar mozilla camiasina. Yani kısaca 1.0 sürümüne artık bir kaç gün kaldı diyebiliriz.

    Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye slashdot.org'daki ilgili başlıktan ve Mozilla haber grubuna atılan mesajlardan ulaşabilirsiniz.

    Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

    Challenger

    Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.

    Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

    coskung

    Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.