Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

0
coskung
Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Hemen panik olmaya gerek yok aslında. Güvenlik güncellemeleri bir süre daha Extended Support Release kapsamında devam edecekmiş. Yeni özellik ekleme konusunu ise artık topluluğa bırakıyorlar. Hatta bu doğrultuda bir plan bile hazırlanmış.

Biraz araştırınca e-posta istemcisi pastasından Thunderbird'e düşen payın %2.4 olduğunu gördüm (kaynak). Anlaşılan bu durum Mozilla Vakfı için yeterli gelmemiş.

Thunderbird geliştiricileri, Mozilla Vakfı içindeki diğer projelere kaydırılacakmış. Umarız Thunderbird'e gelemeyecek yeni özellikler, diğer Mozilla Vakfı ürünlerine gelir.

Görüşler

0
Betelgeuse
Bir mail clienta zaten başka ne özellik eklenirdi ki, zaten fazlasıyla şişmişti son versiyonlarda. Şimdiki hali fazlasıyla yeterli, bir şey eklemeye gerek yok, çalışıyor, işini iyi yapıyor işte daha ne olsun.
0
simor
Gereksiz bir karar olmuş. Koskoca mozilla 5 kişiyi Thunderbird'e istihdam edemiyor mu? Açık kaynak projeleri ne zamandan beri bir projeye ömür biçmek için ticari muadilleri ile karşılaştırılıyor?
0
zahter
İşin yoksa eposta istemci bul/değiştir. Pine veya mutt mu kullansak?
0
Betelgeuse
Bence değiştirmeye gerek yok, thunderbird zaten işini çok iyi yapıyor, açıklamada söylenen de hata düzeltmelerin devam edeceği olduğuna göre sorun yok. Yeni özellik eklenmesi durdurulmuş sadece zaten yeterince özellik vardı, bir posta istemcisinden bekleneni yerine getiriyordu, fazladan ek özellikler ekleyip programı şişirmenin gereği yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.