Xynth'i GP32X'e Taşıdık

0
anhanguera
Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)
Güzel yanı Linux kernel + GNU kullanıyor olması, ki bu bir çok programı portlamanızda gercekten cok kolaylık sağlıyor.

Ben de rahat duramadım, hemen arm için toolchain kurdum. ve Xynth'i GP2X'e portladım.

Işte sonuç:
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth/img/xynth_gp32x_01.png
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth/img/xynth_gp32x_02.png

Resim kaliteleri için üzgünüm, arkadaşın telefonu ile çektik.

Alper Akcan "anhanguera"

Görüşler

0
Ragnor
GP2X forumlarını gezerken birilerinin Xynth'i Gp2x'e çevirmekten bahsettiğini duymuş ve kafamda bir yere size bundan bahsetmeyi yazmıştım. Anlaşılan benden önce davranmışsınız. Güzel gözüküyor. Bu çalışma için çiçeği burnunda bir GP2X kullanıcısı olarak teşekkür ederim.
Ama merak ediyorum neden amatörce? Yani arkasında büyük firmaların desteği olmaması mı? Yoksa herkese aygıt üzerinde geliştirici olma şansı verdiği için mi? (Evet, hassasım bu konuda :)).
0
anhanguera
selam, begendiginiz icin tesekkurler. gp2x in arkasinda ne buyuklukte bir firma oldugunu bilmiyorum. alet uzerinde developmenti da engellememelerinin kendileri icin faydasi var zaten. neden amator oldugunu dusundugumun sebebine gelince; elinize birer adet nintendoDS, Sony PSP, GP2X alin. acmaniza gerek yok, kutudan ciktigi gibi.. eger fark(lar) hissetmiyorsaniz diyecek birseyim yok ;) gp2x in kasa tasarimi cok basarili degil bence, kullanilan malin kalitesi de digerleri ile kiyas kabul etmez. gp2x deki joystick analog olmadigi gibi, tepki suresi de cok uzun. ve yakn zamanda elimde kalacagindan korkuyorum. pil biterken "pil bitti" isiginin yanmamasi, pil varken de "pil var" isiginin yanmamasi firmware problemi elbette, ama bir urunde firmwareiniz de bunlari yapmiyacaksaniz neyi yaparsiniz. dikkatinizi cekerim, bu konunun hassas olunacak bir tarafi yok. cok kaliteli olmayan bir urune sdk verdi diye (ayrica sdk mi vermis? arm toolchainleri zaten vardi, ben de onlari kullandim.) kayirmayalim. ancak, konsept guzel. hastasiyim. o baska. alper akcan "anhanguera"
0
anhanguera
html bicimli unutmusum ben bunu yahu ;)) aklima conan`in attigi mesaj geldi simdi. yine gulmeye basladim.
0
anonim
Düşününce haklısınız. DEdiğim gibi biraz hassas davranıyorum bu konuda. Ama sezar'ın hakkı sezar'a.
Konsept'in ailecek hastasıyız zaten :). Özellikle de gelecek oyun konsollarının da sahip olması gerektiğine inandığım bir konsept.
0
experience
casio F-91W mi bu sefer yolluyorum anhan. bakalim buna da portlayacak misin? ve bir de (bkz: hayvansin riza)
0
FZ
Yakında NetBSD ile kapışacaksınız en çok sayıda farklı sisteme port edilebilme konusunda! :)
0
darkhunter
Ben bi de symbian portu bekliyorum...

Belki böylece arkadaşınızın telefonunun (s60 ise) pixel/görüntü odaklama sorunu da çözülür 8-D
0
anhanguera
selam,

ben binary icin download adresi vermeyi unutmusum yahu ;)

http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth
http://sf.net/projects/xynth

yada direkt olarak;

http://prdownloads.sourceforge.net/xynth/xynth-0.8.00-gp2x.tar.bz2?download

@darkhunter
symbianli bir telefon alicam yakinda, ben de dusunuyorum symbian portunu ama bakalim zaman ne gostericek ;)

@FZ
hehehe bu cok guzel bir iltifat. tesekkurler.

aslinda yazdiginiz bir yazilimi, sistemden sisteme, hatta donanimdan donanima portalamak, portalanabilecek sekilde yazmak zevkli ve heyecan veren seyler.
ama aslinda biraz kaytariyoruz biz, xynth in portlanmaktan cok daha fazla ihtiyaci olan seyler var; orn: kucuk ve saglam bir c++ widget library, core library de bir kac saglam degisiklik gibi seyler var todo listesinde. isten okuldan zaman buldukca ugrasiyoruz.

Ilgi ve destek icin herkeze cok tesekkur ediyorum.

Alper Akcan |"anhanguera"
0
redogre
Bir kaç soru, çalışma hızı nedir, kararlılığı nasıl, kullanılabilir modda mı yoksa bakıp mutlu olmak için mi? Türkiye'den mi aldınız, yurtdışından mı? (bu gp2x in kendisi için).

Alıp almama konusunda bir türlü karar veremedim de....
0
anonim
Ben Türkiyeden aldım. Gümrükle ilgili bazı sıkıntılar yaşadıysam da firma bana karşı oldukça yardımcı oldu. Hatta gecikme yüzünden özür dilemek için bir adette SD Kart okuyucu yolladı.
Benim tavsiyem alman, bildiğim kadarıyla oyun yapımıyla uğraşan birisin, en azından uğraşmak zevkli olacaktır. Ki diğer özellikleride oldukça güzel. Kesinlikle elinde patlamaz diye düşünüyorum.
0
anhanguera
selam,

xynth kullanilabilir, ve yeterli hiz da calisiyor. pc de nasil calisiyorsa, gp2x de de o sekilde calisiyor, gorece biraz daha yavas calisacaktir hali ile cunku hem cpu hertz i az, hem de UDS, yada socket olmadigi icin pipe() emulasyonlu socket yapisi kullanmak zorunda kaldim. embedded windowing system den beklenebilecek herseyi verebiliyor, bu da kullanilabilirlik icin yeterlidir.

turkiyeden aldim, www.gp2xtr.com da adresleri var.

oyun oynamak icin alacaksaniz psp alin. yok ben mame, nes, neogeo isterim diyorsaniz bu emulatorlerin hepsi diger platformlarda da calisiyor, ancak gp2x de daha stabil calisirlar, daha rahat portlandigi icin.

bence aleti gidip yerinde bir gorun, ondan sonra karar verin.

alper.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

xynth-0.8.00 Çıktı!

anhanguera

Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.