PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

0
FZ
Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

Görüşler

0
Nightwalker
Sayfaya mandrake 9.0 üzerinde çalışan mozilla ile ulaşmaya çalıştığımda Fatal error: Cannot redeclare file_get_contents() in /vhosts/ileriseviye.org/http/arasayfa.php on line 28 hatasını alıyorum.
0
anonim
+2
hem mozilla1.2 hem de ie6
hata
0
sametc
bu ileriseviye.org un hatası galiba bendede o hata nemi kullanıyorum explorer 6,0 :)
0
anonim
Evet ileriseviye.org 'un hatası.. O function'in deklare edildiği yerin başında bir if(!function_exists(file_get_contents) koysalar sorun çözülecek :)
0
anonim
:)
0
FZ
Hata giderilmiştir, lütfen kontrol ediniz.

Açıkçası biraz garip bir durum çünkü Cuma geceyarısı civarı (daha doğrusu Cumartesi gününün ilk saatlerinde) kontrol ettiğimde sorunsuz olarak çalışıyordu.

Cumartesi bütün gün bakmadım ve Pazar öğlen eve gelip baktığımda da yukarıda adı geçen `fonksiyonun yeniden tanımlanmaya çalışılıyor olduğu´na dair hata mesajını aldım.

Şimdiye kadar sorunsuz çalışıp son 24 saat içinde sorun çıkaran fonksiyon isminde küçük bir değişiklik yapınca problem çözüldü.

Ancak benim merak ettiğim son 24 saat içinde ne oldu da böyle bir problem çıktı? Bir PHP güncellemesi falan mı söz konusu? Benim kullandığım fonksiyon `öntanımlı´ hale falan mı geldi de haberim yok? :) Bildiğim kadarı ile sitenin üzerinde bulunduğu bilgisayarda da bir güncelleme olmadı. Buna yorum getirebilecek birileri var ise sevinirim.

İstemeden maruz kalmış bu problemden ötürü kendi adıma özür dilerim. Dilerim makaleye erişir ve faydalanırsınız.

İyi okumalar.
0
ShARkY
Yanlış hatırlamıyorsam sorun file_get_contents() in daha önceden tanımlı olmasıydı..
file_get_contents() ise zaten PHP de built-in bir function. Herhalde hatayı bu yüzden verdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.