Video4Skype

0
anonim
İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Görüşler

0
bm
Bu konuyla uzaktan ilgili bir komiklik:

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12958

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

sundance

Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.