Steganografide Yeni Ufuklar

0
FZ
Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.
Steganografi konusunda kayda değer bir gelişme olan bu yazılım, benzerlerinin aksine, gizli mesajı saklamak için JPG gibi görüntü dosyalarını ya da MP3 gibi ses dosyalarını değil doğrudan çalıştırılabilir dosyaları kullanıyor.

Veri depolama kapasitesi olarak yaklaşık 1/150 oranına sahip olan Hydan benzerlerine kıyasla bu bakımdan biraz daha güçsüz görünüyor. Ancak bu yazılım yine de ABD Anayasası'nı ve Bağımsızlık Bildirgesini, Microsoft Word programının içine gömebilecek kadar becerikli (biri bloatware mi dedi? :).

Mesaj gizlemenin yanı sıra bu program ile uygulamaların sayısal olarak imzalanmasının ve sayısal olarak işaretlenmesinin (virtual watermark) mümkün olduğu belirtiliyor.

Mesajı gizlemeden önce kullanıcıdan aldığı bir parola cümlesini de kullanarak Blowfish ile şifreleyen Hydan'ın şu platformları desteklediğini belirtmekte fayda var:
  • {Net, Free}BSD i386 ELF
  • Linux i386 ELF
  • Windows XP PE/COFF
Kaynak: securityfocus

Görüşler

0
Nightwalker
Haberde kafama takılan nokta sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor aynı boya sahip olma işi nasıl yapılıyor acaba ?Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
0
FZ
Kaynak makaleye bakarsan (securityfocus) orada açıklama var.
0
Nightwalker
Security focus u okudum aslında adam gayet basit açıklamış gibi gözüküyor ama ben kriptolojiye okuduğum bir kaç makale dışında yabancı olduğum için herhalde tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
0
tongucyumruk
Amerikan anayasasının hepi topu 7 maddeden oluştuğu düşünülürse sığdırmak o kadarda zor olmamalı...
0
FZ
Peki ya Bağımsızlık Bildirgesi?
0
oktay
http://www.archives.gov/exhibit_hall/charters_of_freedom/images/us_declaration_preview.jpg

O da topu topu bir sayfa
0
FZ
securityfocus´ta yorum yazan snowdog bir şeye dikkat çekmiş:

Antivirüs programları programın MD5 koduna bakar bakmaz alarm vermez mi?

Benzer şekilde kullanıcı bu şekilde programın değişip değişmediğini anlamaz mı?

Evet bu şekilde şüpheli bir durum olduğu anlaşılabilir ancak Blowfish ile şifrelenmiş bir mesajın çözülmesi epey zor olacaktır. Gene de bir şeylerin gizlendiğinin anlaşılması duruma göre hoş olmayabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.