Windows İçin Muhasebeci

0
muhasebeci
Bir süredir gelişimi açık kaynak kodlu olarak devam eden muhasebeci artık windows altında da çalışmaktadır. Gelişimine başladığından beri GTK+ grafik kütüphanesinin yanında GNOME kütüphanesi de kullandığından sadece GNU/Linux altında çalışan program, kaynak kodlarında düzenleme yapılarak GNOME kütüphanesinden arındırılmıştır.
Programı GNOME kütüphanesine bağımlı kılan gnome_date_edit widgeti salt gtk kullanılarak yazılmıştır. Böylece program hem Linux altında GNOME'suz çalışabilmekte, hem de C dili ile yazılmış olan kaynak kodu taşınabilir hale gelmiştir. Gelişim yine GPL lisansı ile devam edecektir.

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net

Görüşler

0
Hsn
Eminim windows kullanicilari sevinecektir. Fakat bu sitede yine soyle bir duyuru yapmistiniz ;

Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2083
0
loker
Belki windows için ayrı lisans hazırlanıp parayla satılacak, linux'da özgür kullanılacaktır... öyle de anlaşılabiliyor cümle...
0
realist
Böyle bir niyetleri yok.
0
loker
Ben de pek düşünmemiştim öyle dediklerini ama cümleden çıkıyordu : ) Hakkı Devrim'liğim tuttu... Kaldı ki gönlüm micros~1 ile ilgili iyi bir şey yapılmasından yana olmamakla birlikte windoz üzerinde çalışması bence önemli ve iyi bir adım, güzel bir hareket olmuş.

gnu/linux'a geçmeyenler de insan, onlara da güzel şeyler kullanabilsin : )
0
muhasebeci
Dediğim gibi gelişim yine açık kaynak kodlu olarak devam edecektir. Zaten şu anda aynı kod hem linux üzerinde hem de windows üzerinde derlenebiliyor, windos için lisansı değiştirmenin açıkçası hiç bir mantığı yok, zaten pek çok yer crack'li program kullanırken neden durduk yere bir başka programa para ödesinler? En iyisi o insanları da özgürlükle tanıştırmak, sonra da komple Linux'a geçirmek.
0
muhasebeci
Selamlar,

1. Bizim son dönemdeki çalışmamızın kapsamı programın windows sürümünü çıkartmak değildir. Temel amacımız GNOME bağımlılığından kurtulmaktır. Slackware gibi bir dağıtım bile GNOME'dan vazgeçtiğini açıklarsa, ve SUSE gibi dağıtımlarda da siz seçmedikçe GNOME kurulmuyorsa, biz programımızı neden GNOME bağımlı hale getirelim. Bizim temel amacımız GNOME'dan kurtulmaktı. GNOME'dan kurtulmak ile birlikte kaynak kod kendiliğinden taşınabilir hale gelmiştir. Bizim ilaveten windows için yazdığımız tek şey, ön işlemci komutlarından olan #ifdef'i kullanmaktır. Hal bu iken bir windows versiyonu da çıkartmamak habes kaçar diye düşündük. Zaten GNOME'dan arınmış kodları yayınlamakla bu win versiyonunu biz çıkarmasaydık, başkaları çok kolay yapabilirdi.

2. Önemli olan diğer bir konu; şunu da sürekli olarak göz önünde bulundurmakta fayda var. Muhasebeciler pasif kullanıcılar olmalarına rağmen memleketimizde bilgisayar kullanımı konusunda en büyük paya sahip bilgisayar kullanıcı kitlesidir. Bu insanları bir şekilde açık kaynak ile tanıştırmak gerekiyor. Programın şimdi windows versiyonunun yayınlanması sürekli windows versiyonu olacak demek değildir. Açık ve net söylemek gerekirse, bi kaç sene sonra windows sürümleri yayınlanmayacaktır.

3. Herkes platform bağımsız diye tutturmuş giderken, C ile de bu tür şeylerin çok güzel yapılabileceğini göstermek istedik :)
0
ebola
>kodları yayınlamakla bu win versiyonunu biz
>çıkarmasaydık, başkaları çok kolay yapabilirdi.

> Programın şimdi windows versiyonunun
> yayınlanması sürekli windows versiyonu
> olacak demek değildir.

Peki GNU/GPL olmayı sürdürüp birilerinin windows versiyonunu devam ettirmesini nasıl önleyeceksiniz?

Ki şahsi fikrimce önlenmesi gereksizdir.
0
muhasebeci
:)

önce şurada anlaşalım, bizim temel amacımız kodları GNOME'dan arındırmaktı, hedefimiz tüm linux dağıtımlarında çalışması idi, fakat kendiliğinden kodlar taşınır hale geldi, ha durum bu hale gelmişken bi exe derliyelim dedik ve bunu duyurduk, olay bundan ibarettir, ilerliyen sürümlerde win versiyonu çıkarmak yada çıkarmamak şimdiden bişeyler söylemek zor. win kullanıcısı öyle alışmış ki; mysql için kullanıcı adı ve şifresini görünce programı paralı sanıyor :) Ne yazık ki win kullanıcısı böyle sorunlu :) Şifre almak için mail atanlar bile var :) eheh, tabi bu insanlara bişeyleri anlatıp ta özgürlük ile tanıştırmak gerek. O yüzden bir süre daha linux+windows versiyonlar çıkacak. Zamanı gelince yine bizim tercihimi sadece Linux'tur. Ama inanılmaz bir potansiyel kullanıcı kitlesi var win tarafında. ve inanın bunların pek çoğu GNU nedir bilmediği için; "exe'nin içinde virüs yoktur işallah" diye de mail atıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

conan

Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.