PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

0
madness
Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
mirrorları beğenmedim yavaş geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

linuxdevices.com : xynth windowing system

anhanguera

v0.7.90'ı çıkardıktan sonra download sayısını ve çeşitli haber sitelerini acaba bir hareket olur mu diye sürekli takip ederken (heyecan işte) bu akşam proje arkadaşım Ali Çaglar Oral, http://www.linuxdevices.com' daki Lightweight windowing system supports embedded Linux başlıklı haberi farketmiş, bana da haber verdi.

Laptop Robot

FZ

Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

3Com öğrenci avında

mambo

3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.