VMWare Server 1.0 Çıktı

0
vst
Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Görüşler

0
ttk
Eyooooo yetetiiiiinnnnn :)
0
yilmaz
microsoft'un virtual pc 2004 ü de free olmuş.
0
bio
Bunun client'lar icin optimize edilmis versiyonu da VMware Player diye yine ucretsiz olarak cikmisti.

VMware'in butun ucretsiz urunleri su linkte:

http://www.vmware.com/products/free_virtualization.html

0
Entwine
İnsallah cedega'nında full time free çıkartırlar :( accayipp lgusel olur yada wineX'in devamini surdurmeleri cedegadan eklentilerle falan harika olurdu oyunlar icindee birazz ilgilenseler hani super olurdu birazdaha caziplik bakımından
0
Tarık
Boot zamanı cd-rom algılama ve bağlama ya iso desteği verilmiş olmasına rağmen, sanki eskiye oranla cd-rom u algılatmak biraz daha zorlaşmış. zira bende cd-rom ancak sanal makinayı resetledikten yada ilk makinayı oluşturduktan sonra algılanıyor. Fakat performans kesinlikle microsoft un sanal cihazıyla karşılaştırılmayacak düzeyde fazla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

FZ

COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.

PostgreSQL'in yeni sürümlerinde kritik hatalar düzeltildi

madness

PostgreSQL 7.2, 7.3 ve 7.4 serilerinde bulunan ve veri bütünlüğünü ilgilendiren bir hata nedeniyle, bu ana sürümlerin yeni alt sürümleri duyuruldu.

Kullanıcıların en kısa zamanda bu yeni sürümlere geçmeleri gerekiyor.

PostgreSQL'in Türkiye'deki FTP yansısı olan ftp6.tr.PostgreSQL.org adresinden yeni sürümler indirilebilir.

Ayrıca aynı FTP sitesinden Red Hat Enterprise Linux, Red Hat 9, Fedora Core 1 ve Fedora Core 2 için gerekli (S)RPM paketleri de indirilebilir.

Ayrıntılar için: http://www5.tr.postgresql.org/news/219.html

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com