Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

0
sundance
Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Görüşler

0
fleaux
Onlat bile kabul etti artık bunu
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.