Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

0
acemi_
Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft, Windows NT kullanıcılarına firewall ile 135. portu kapatmalarını tavsiye ediyor. Tabii ifade edilmese bile asıl çözümün biran önce yeni bir Windows sürümüne geçmek olduğu, konuyla ilgili bültende belirgin bir şekilde hissettiriliyor.

Bozulmuş bir mesaj ile DOS saldırısı yapmaya imkan sağlayan bu RPC açığının, mimari sebeplerden dolayı Windows NT için düzeltilemeyecek olması, bana inandırıcı gelmediği gibi, aklıma da hemen 18 Mart günü yayınlanan Windows'un en büyük düşmanı Linux değil, NT'dir başlıklı yazıyı getirdi. Şu an 4 milyon civarında Windows NT çalıştıran sunucu olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)